Ozlijedili i dvije osobe

Dolijao kriminalni četverac: Opljačkali dostavljača hrane, benzinsku postaju, samoposlužne autopraonice

U noćnim satima, pojedinačno i zajedno, krali su i pljačkali
tučnjava sjena pljačka

Dovršeno je kriminalističko istraživanje provedeno nad četiri muške osobe (20, 21, 21, 22) koje se tereti za razbojništvo, razbojničku krađu i pet teških krađa, od kojih su dvije ostale u pokušaju.

Trojica od njih (20, 21, 21) u Ulici Otona Ivekovića u Sesvetama, 11. listopada oko 22 sata, prišli su dostavljaču te ga udarili šakom u lice. Potom su mu istrgnuli torbu za dostavu u kojoj se nalazila hrana te torbicu s novcem i dokumentima, nakon čega su pobjegli. Tom prilikom ukrali su 140 eura.

Njih trojica su istoga dana, svega pola sata kasnije, došli na benzinsku postaju na Sesvetskoj cesti. Jedan od njih (21) ostao je čuvati stražu, dok su druga dvojica (20, 21) ušla, zaprijetila zaposleniku plastičnim pištoljem te ukrala 517 eura iz blagajne. U bijegu ih je pokušao zaustaviti zaposlenik, međutim 20-godišnjak ga je drškom pištolja udario po glavi, nakon čega su pobjegli. Zaposlenik je pritom lakše ozlijeđen.

Nadalje, 21-godišnjak je, 10. lipnja oko 1:30 sati, došao na samoposlužnu autopraonicu u Šašinovečkoj ulici u Soblincu gdje je alatom otvorio aparat za naplatu te ukrao spremnik s kovanicama. Spomenuto je ponovio 22-godišnjak, krajem rujna oko 23 sata, u samoposlužnoj autopraonici u Ulici Ljudevita Posavskog u Sesvetama te dvojica 21-godišnjaka, početkom listopada oko 22 sata, u samoposlužnoj autopraonici u Varaždinskoj ulici u Popovcu. U prvom slučaju ukradeno je 25 eura, a u drugom oko 10 eura.

Po dovršetku istraživanja, protiv osumnjičenih je podnijeto posebno izvješće Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu za mladež u Zagrebu.

Crna kronika
Grad Zagreb