Dolijao dvojac osumnjičen za više provala i žena koja je prikrivala plijen, šteta gotovo pola milijuna kuna

Zagrebačka policija prijavila je 21-godišnjaka i 30-godišnjaka koje sumnjiči za više provalnih krađa i računalnih prevara
Burglars-Reveal-What-Makes-Your-Home-An-Easy-Target

Zagrebačka policija prijavila je 21-godišnjaka i 30-godišnjaka koje sumnjiči za više provalnih krađa i računalnih prevara, kojim je nastala šteta u iznosu od 464.000 kuna te 38-godišnjakinju koju sumnjiči za prikrivanje ukradenog novca.

Policija je precizirala da se 21-godišnjak sumnjiči za sedam teških krađa, od čega su dvije ostale u pokušaju, jednu krađu i dvije računalne prijevare u pokušaju, od čega je dvije teške krađe počinio s 30-godišnjakom dok je četiri teške krađe počinio s još jednom zasad nepoznatom osobom.

Sumnja se da je 21-godišnjak provalio u pet kuća, jedan stan i jedan ugostiteljski objekt na području Sesveta. Osumnjičeni je, dodaje policija, u različito doba dana, ponekad sam, a ponekad u društvu 30-godišnjaka i jedne nepoznate osobe, prikladnim alatom obijao prozore i vrata domova iz kojih je krao novac, nakit, mobitele i bankovne kartice.

U dva su navrata 21-godišnjak i 30-godišnjak provalili u kuće i ukrali bankovne kartice koje su neuspješno pokušali upotrijebiti kupujući raznu robu u obližnjim trgovinama. Uz to, 21-godišnjak je nakon jedne provale dao 38-godišnjoj članici svoje šire obitelji novac kojeg je ona, iako je znala da potječe iz provale, potrošila za vlastite potrebe.

Materijalna šteta pričinjena tim kaznenim djelima iznosi 464.000 kuna.

Crna kronika
Grad Zagreb
Hrvatska