Dokumentarac o Ćiri Blaževiću premijerno 8. rujna

Riječ je o prvom filmu serijala Legende hrvatskog sporta – nepoznato o poznatima kojem je cilj promocija hrvatskog sporta i upoznavanje javnosti s detaljima života i karijera istaknutih sportskih osobnosti
Zagreb: Premijera dokumentarnog filma “Miroslav Ćiro Blažević – Nikad ispričana priča” Marko Lukunic/PIXSELL

Prvi film serijala o hrvatskim sportskim legendama, “Nepoznato o poznatima: Miroslav Ćiro Blažević” premijerno se prikazuje u Zagrebu 8. rujna.

Film će nakon zagrebačke premijere u Kaptol Boutique Cinema sudjelovati i na 5. Al Jazeera Balkans DOC Film Festivalu, koji će se održati u Sarajevu od 9. do 13. rujna, a uz taj film prikazat će se i dokumentarac “Muzej revolucije” Srđana Keče.

Iz HAVC-a kažu kako dokumentarni film o Miroslavu Ćiri Blaževiću prvi put slavnog trenera predstavlja u svjetlu u kakvom ga šira javnost ne poznaje i donosi priče o najzanimljivijim detaljima iz njegovog života, putu do uspjeha, strahovima, strastima, hobijima, neuspjesima te ljudima koji su iza kulisa bili zaslužni za njegov uspjeh. Film otkriva kakav “trener nad trenerima” ima odnos prema glamuru, književnosti, obožavateljima, obitelji i legendarnom grafitu.

Redateljica, scenaristica i producentica je Irena Škorić, a film je nastao u produkciji Sportske televizije i Umjetničke organizacije Noć hrvatskog filma i novih medija, dok je koproducent Al Jazeera Balkans d.o.o.

Riječ je o prvom filmu serijala Legende hrvatskog sporta – nepoznato o poznatima kojem je cilj promocija hrvatskog sporta i upoznavanje javnosti s detaljima života i karijera istaknutih sportskih osobnosti.

Događanja
Grad Zagreb
Hrvatska