Dodijeljeno 550 000 kuna najboljim timovima pete Startup Factory generacije

Najboljim je proglašen tim Oil Gels Instituta Ruđer Bošković koji je osvojio 150 000 kuna, dok su sa 100 000 kuna priznati razvojni timovi Iron Bull Tanks, Museit, SeaCras i Sportreact

Grad Zagreb

U ZICER-u je održana sedma po redu startup konferencija Zagreb Connect i peto finale predakcelerakcijskog programa Startup Factory.

Na konferenciji se među temama razgovaralo o izazovima tehnološkog transfera i kako je znanost postala neizostavni dio startup kulture, a bilo je riječi i o velikim uspjesima hrvatskih startupova u ovim nesigurnim vremenima te kvantnom uspjehu hrvatskih startupova u godini obilježenoj globalnom pandemijom.

Također, tom je prilikom dodijeljeno 550 000 kuna za pet najboljih timova pete Startup Factory generacije. Najboljim je proglašen tim Oil Gels Instituta Ruđer Bošković koji je osvojio 150 000 kuna, dok su sa 100 000 kuna priznati razvojni timovi Iron Bull Tanks, Museit, SeaCras i Sportreact.

Naposljetku, u petoj generaciji Startup Factoryja sudjelovalo je 18 timova koji su proteklih osam tjedana intenzivno radili na razvoju svojih tehnoloških proizvoda za što im je ZICER osigurao podršku kroz gusti raspored izvrsnih predavanja i mentoriranja vrhunskih domaćih i stranih stručnjaka.