Dodatne mjere pomoći u zapošljavanju za Sisačko-moslavačku županiju

Riječ je o potporama za zapošljavanje, samozapošljavanje te mobilnost radne snage
Zagreb: Ministar Marin Piletić održao je konferenciju za medijeSlavko Midzor/PIXSELL

Dodatne mjere pomoći za Sisačko-moslavačku županiju iz nadležnosti Hrvatskog zavoda za zapošljavanje koje će se dodjeljivati u okviru mjera aktivne politike zapošljavanja, usvojila je Vlada zaključkom na današnjoj sjednici, a u četvrtak će biti predstavljene i u Petrinji.

Riječ je o potporama za zapošljavanje, samozapošljavanje te mobilnost radne snage – Biram Hrvatsku, a ukupno je u državnom proračunu za ovu godinu za to osigurano dodatnih šest milijuna eura.

Potpore za zapošljavanje definiraju se kao nove de minimis potpore (potpore male vrijednosti) te će se poslodavcima omogućiti zapošljavanje radnika na području županije financiranjem 100 posto troška bruto 1 plaće u trajanju od godinu dana i to u rasponu od 700 do 1.025 eura, ovisno o stupnju kvalifikacije osobe koja se zapošljava, objasnio je ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić.

Mjera potpore za samozapošljavanje dopunjuju se tako da se svim podnositeljima zahtjeva za ovu mjeru koji se registriraju kao poslovni subjekt na području županije dodjeli potpora u iznosu od 15.000 eura, bez obzira koju od prihvatljivih djelatnosti registriraju.

Treća je mjera mobilnost radne snage, a njome se korisnicima potpore za samozapošljavanje, koji su registrirani na području županije ili su promijenili prebivalište te preselili iz drugih županija u Sisačko-moslavačku, u ovoj godini omogućava iznos potpore od 7.000 eura.

– S obzirom na to da su sredstva za mjere aktivne politike zapošljavanja predviđena već u državnom proračunu, dodatna sredstva bila bi osigurana u iznosu od svega 6 milijuna eura, rekao je Piletić.

Mjere će sutra biti predstavljene u Petrinji uz nazočnost više ministara, najavljeno je na sjednici.

Hrvatska
Ostalo
Regija