Do nedjelje na Zagrebačkom velesajmu traje Ambienta

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić otvorio je 46. izdanje Ambiente – međunarodnog salona namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije, koja se na Zagrebačkome velesajmu održava do 13. listopada. Cilj sajma je predstaviti nove ideje iz svijeta dizajna, arhitekture, građenja, stanovanja i proizvodnje.

Na Ambienti se ove godine predstavlja 461 domaći i inozemni izlagač iz 28 zemalja na 10 izložbenih paviljona Velesajma a ovogodišnji postav je proširen s novim tematskim područjima: Namještaj i unutarnje uređenje te industrijski program, Građenje i opremanje, Horeca – living kitchen i Art Fair Zagreb.

Sadržajni i kvantitativni rast izlagačkog i programskog segmenta od gotovo 50 posto u odnosu na 2018. godinu izravni je rezultat partnerskog odnosa i međusobnog povjerenja Zagrebačkog velesajma i izlagača, proaktivne i cjelovite organizacijske suradnje s Gradom Zagrebom te institucionalne potpore Ministarstva poljoprivrede, Hrvatske gospodarske komore, Udruženja drvo-prerađivačke industrije te Hrvatskih šuma.