Do kraja lipnja gotova konstrukcijska obnova Muzeja grada Karlovca

Konstrukcijska obnova financira se iz Fonda solidarnosti
muzej grada karlovcaDominik Grgurić/PIXSELL

U Muzeju grada Karlovca, koji je od siječnja u konstrukcijskoj obnovi vrijednoj 1.450.000 eura, cilj je, kako je novinarima rekla njegova ravnateljica Hrvojka Božić, imati stalni postav koji je suvremen i koji na atraktivan način predstavlja karlovačku povijest.

U vezi s konstrukcijskom obnovom zgrade Muzeja grada Karlovca, što se financira iz Fonda solidarnosti, pročelnica gradskog Upravnog odjela za gradnju i zaštitu okoliša Ana Hranilović Trubić izjavila je da se sada uklanja zemlja oko temelja kako bi se on dobetonirao.

– Radovi su počeli u siječnju. Uklanja se zemlja oko temelja da se dobetonira. Nakon toga će se zamijeniti krovište i izliti armirano-betonska ploča na tavanu, izvest će se nova i mrežicom ojačana fasada, provest će se sanacija dimnjaka, pukotina i stupovi atrija, rekla je novinarima Ana Hranilović Trubić.

Ravnateljica Muzeja grada Karlovca Hrvojka Božić podsjetila je da Muzej grada Karlovca djeluje na tri lokacije – Galeriji “Vjekoslav Karas”, Muzeju Domovinskog rata na Turnju i Starom gradu Dubovcu, a uredi su preseljeni u zgradu pošte.

Gradonačelnik Karlovca Damir Mandić podsjetio je da je glavna zgrada Muzeja grada Karlovca u gradskoj jezgri u kojoj se upravo izvodi rekonstrukcija vodovodne i odvodne mreže te da je Grad prijavio pet objekata za financiranje konstrukcijske obnove iz Fonda solidarnosti – matičnu zgradu Muzeja grada Karlovca, zgradu KAMOD-a, kuću Stjepana Mihalića na Gazi, malu zgradu gradske uprave i Hrvatski dom.

– Došli smo na red za financiranje nakon Petrinje, Siska, Gline i Zagreba, ali kratke rokove ćemo, vjerujem, poštovati. Digli smo Zvijezdu u zrak ne bismo li je spustili i ne bismo li bili ponosni na ono što ćemo u budućnosti imati. Očekujem da će javna ulaganja potaknuti privatne vlasnike da naprave pedalj-dva naprijed, poručio je Mandić.

Konstrukcijska obnova zgrade Muzeja grada Karlovca trebala bi biti završena krajem lipnja.

Hrvatska
Ostalo
Regija