Do kraja godine dovršena obnova škole u Frankopanskoj ulici

Vrijednost cjelokupne investicije, u koju nije uključen namještaj i oprema je 39 milijuna kuna bez PDV-a

Grad Zagreb

U Frankopanskoj ulici na zgradi bivše Hotelijersko turističke škole, a buduće glazbene škole Blagoje Berse, koja je stradala u razornom potresu prošle godine, jutros su započeli radovi na II. fazi obnove objekta koji obuhvaćaju sanaciju, statičko ojačanje objekta i podizanje na III razinu seizmičke otpornosti.

Zgrada je izgrađena 1897., a njezina obnova, kao i obnova drugih pojedinačnih zaštićenih kulturnih dobara i objekta koje se nalaze unutar zone Povijesne urbane cjeline Grada Zagreba, provodi se u suradnji s Gradskim zavodom za zaštitu spomenika kulture i prirode i drugim nadležnim tijelima.

– Završetak radova očekujemo najkasnije do 31. prosinca ove godine, ako ne i ranije, što znači da će učenici glazbene škole sigurno biti u klupama 2. siječnja. Vrijednost cjelokupne investicije, u koju nije uključen namještaj i oprema je 39 milijuna kuna bez PDV-a, kazao je prilikom obilaska gradilišta pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić nadodavši da će u cijelosti investiciju prijaviti u Fond solidarnosti kako bi povukli novčana sredstva.