Do 30. studenoga otvoren natječaj za stažiranje u Europskom parlamentu

U tijeku je natječaj za plaćeno pripravništvo u Europskom parlamentu i Uredu Europskog parlamenta u Hrvatskoj. Stažiranje traje pet mjeseci, a natječaj je otvoren do 30. studenoga.

Parlament nudi nekoliko opcija stažiranja u Glavnom tajništvu kao mogućnost stručnog usavršavanja i proširenja znanja o ulozi Europskog parlamenta i njegovim aktivnostima. Zainteresirani se mogu prijaviti u dva koraka na mrežnim stranicama Europskog parlamenta.

Kandidati moraju ispunjavati sljedeće uvjete: imati navršenih 18 godina; mati sveučilišnu diplomu; imati potrebno znanje jezika; dostaviti potvrdu o nekažnjavanju; ne smiju prethodno raditi u nekoj od institucija ili tijelu EU-a dulje od dva uzastopna mjeseca i šest mjeseci prije početka stažiranja ne smiju sudjelovati u studijskim posjetima niže ili više razine.

Izabrani kandidati boravit će u Parlamentu pet mjeseci, od 1. ožujka do 31. srpnja 2020. Selekciju kandidata koji ulaze u uži krug izbora vrši koordinator za stažiranje parlamenta i glavni direktor. Kandidati koji uspiju ući uži krug izbora moraju naknadno dostaviti sve popratne dokumente. Stažiranje će konačno biti ponuđeno samo nekim kandidatima koji su ušli u uži izbor, a kandidati koji budu izabrani imaju pravo na mjesečnu naknadu 1.020,47 eura te putne troškove od 250 Eura.

Detaljnije na mrežnim stranicama Europskog parlamenta.