Uhvaćena s prstima u pekmezu

Djelatnica pošte lažirala naloge i prisvojila više od 21 tisuće eura

Osim novca prisvojila je i mobilni uređaj namijenjen prodaji, zamijenivši svoj razbijeni mobitel za novi
novac-euri

Dovršeno je kriminalističko istraživanje provedeno nad 52-godišnjakinjom koju se tereti za zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju te krivotvorenje isprave, izvijestila je PU primorsko-goranska.

Spomenuta je kao djelatnica poslovnice poštanske tvrtke na otoku Rabu, od srpnja 2020. do prosinca 2022. godine, u ime pet klijenata bankarske ustanove sačinila veći broj neistinitih naloga za isplatu na kojima je krivotvorila potpise tih klijenata te im fiktivno isplatila novčana sredstava iz blagajne poštanskog ureda. Time je prisvojila više od 21.300 eura i oštetila poslodavca, dok je manji dio novca, oko 3.000 eura, vratila u blagajnu poštanskog ureda.

Tijekom tih transakcija sačinila je i upotrijebila ukupno 11 fiktivnih naloga za isplatu i uplatu, a k tome je u tri navrata izvršila i pogrešne upise isplaćenih novčanih sredstava u štedne knjižice spomenutih klijenata banke, odnosno korisnika poštanskog ureda. Osim toga, utvrđeno je da je u tom razdoblju prisvojila i mobilni uređaj namijenjen prodaji, vrijednosti od 152,50 eura, zamijenivši svoj razbijeni mobitel za novi uređaj.

Po dovršetku istraživanja, osumnjičena je kazneno prijavljena.

Crna kronika
Hrvatska