Dinamo završio europski put

Priželjkivali su navijači Dinama pobjedu protiv engleskog prvaka za nastavak Dinamova europskog puta. Nažalost, ovogodišnja avantura u Ligi prvaka završila je utakmicom protiv Manchester Cityja. Građani su na Maksimiru slavili s 4:1, a kako je Atalanta s 2:0 slavila u gostima kod Shakhtara, Dinamo je na kraju zauzeo posljednje četvrto mjesto u skupini te time ostao i bez Europske lige.

Nisu stvari po Dinamo krenule loše. Dani Olmo u 10. je minuti zabio za vodstvo Dinama i erupciju oduševljenja na Maksimiru. 24 minute Modri su bili u osmini finala najcjenjenijeg europskog klupskog natjecanja, no u 34. minuti Gabriel Jesus postiže izjednačujući pogodak. Nisu se gosti u tim trenucima pokazali u fair-play duhu, jer u tim trenucima dva igrača Dinama ležala su na travi.

S 1:1 otišlo se na odmor, da bi u nastavku u samo četiri minute Manchester City s dva pogotka u potpunosti uništio sve snove Dinama. Oba pogotka postigao je Gabriel Jesus, da bi u 84. sudbinu Modrih zapečatio Foden.

Nakon svega viđenog u ovih šest utakmica ostaje žal za Shakhtarom i utakmicom u Maksimiru kada je u sudačkoj nadoknadi Dinamo primio dva pogotka i ostao bez pobjede, a pokazat će se i europskog proljeća. Šteta, jer ova je momčad imala još što šta za reći, ali i pokazati.