Pobjeda Dinama mogla je biti i uvjerljivija

Dinamo u finalu Kupa. Sandro Kulenović za veliko slavlje na Poljudu

Drugi puta u četiri dana Dinamo je slavio na rasprodanom Poljudu i dodatno produbio krizu Hajduka, kojem je to treći uzastopni poraz
Dinamo je u finalu Kupa Ivo Cagalj/PIXSELL

Dinamo se pridružio Rijeci u finalu ovogodišnjeg SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa. Drugi puta u četiri dana Dinamo je slavio na rasprodanom Poljudu i dodatno produbio krizu Hajduka, kojem je to treći uzastopni poraz. Kao i protekle subote, Dinamo je i večeras slavio s minimalnih, ali potpuno zasluženih 1:0.

Pogodak odluke postigao je Sandro Kulenović u 15. minuti. Akciju je započeo Martin Baturina koji je sjajno prošao kroz obranu Hajduka i dodao loptu Petkoviću, koji se pucao s ruba kaznenog prostora, Lovre Kalinić je obranio, ali je Kulenović pospremio odbijanac u mrežu za vodstvo gostiju. Hajdukov vratar pritom se ozlijedio pa je umjesto njega u igru ušao Ivan Lučić, koji je najzaslužniji što se na odmor otišlo s minimalnom prednošću Dinama.U prvih 45, minuta Lučić je obranio sjajne prilike Špikića i u dva navrata Kulenovića.

Nastavak susreta donio je nešto opasniji Hajduk, no bila je to “jalova” inicijativa koja nije donijela previše uroda. Posljednja karta bio je ulazak Ivana Perišića u 70. minuti, što je dodatno zagrijalo atmosferu na Poljudu. Uz Perišića, nekoliko posljednjih minuta na terenu je proveo još jedan povratnik – Marko Rog, koji se ove zime priključio Dinamo. Upravo su posljednji trenuci bili jako uzbudljivi, jer u šestoj minuti sudačke nadoknade Hajduk je ozbiljno zaprijetio preko Nike Sigura, čiji je udarac završio na vrhu vratnice.

Grad Zagreb
Sport