Dinamo pobjedom protiv Celja otvorio pripremni period

Prijateljski ogled dvaju prvaka poslužio je kao svojevrsno „zagrijavanje“ za skorašnja iskušenja u – pretkolima Lige prvaka

Igor Kralj/PIXSELL

U maksimirskom je dvoboju u uvertiri nove sezone Dinamo svladao novoga slovenskog prvaka Celje s 3:0 u dvoboju kojeg ćemo pamtiti i po premijernom nastupu dvojice plavih novaka – krilnoga napadača Lirima Kastratija i braniča Stefana Milića. Bio je to ujedno i povratnički nastup Luke Menala i Komnena Andrića koji su se vratili s posudbe, a ponovno smo na djelu vidjeli i Marija Gavranovića koji je svoj „novi maksimirski mandat“ začinio i pogotkom.

Mrežu je načeo Antonio Marin u sedmoj minuti. Lovro Majer pokušao je dalekometnom loptom iznenaditi vratara, koji je uspio odbiti loptu, ali na nju je s lijeve strane na vrhu peterca natrčao Marin i zakucao u mrežu. Majer je bio u izvorištu akcije i kod drugoga pogotka. U 26. je minuti ubacio iz kuta, vratar je u gužvi odbio loptu, a Gavranović ju dočekao i lansirao u gol.

Mogli su se gosti „vratiti u igru“ dvije minute kasnije kad je lopta u Dinamovu kaznenom prostoru pogodila Marina Leovca u ruku. Loptu je na bijelu točku namjestio gostujući kapetan Mitja Lotrič i poslao – pored vrata.

Mislav Oršić povukao je napad u 51. minuti, a u nastavku akcije u gužvi je najbolje reagirao Sandro Kulenović i sa sedam metara zabio za 3:0.