Dinamo organizirao prvi turnir za djecu s teškoćama u razvoju

GNK Dinamo imao je čast biti domaćin prvog nogometnog turnira za djecu s teškoćama u razvoju, održanog na stadionu Maksimir. Projekt Hrvatske nogometne lige za djecu s teškoćama u razvoju pokrenula je udruga Akademija zdravog življenja, a uz hrvatskog prvaka uključili su se Hrvatski nogometni savez, Zaklada Mateo Kovačić, SILab udruga za djecu s teškoćama u razvoju i Hrvatski paraolimpijski odbor, centri za odgoj i obrazovanje iz Hrvatske, kao i četiri hrvatska nogometna kluba NK Osijek, NK Istra 1961, NK Slaven Belupo i HNK Rijeka.

Sudionici prvog turnira na Maksimiru bile su momčadi Dinamo, Koprivnica, Istra 1961, Osijek i gosti iz Bosne i Hercegovine – škola fudbala Respekt. Utakmice razigravanja i za plasman odigrane su na terenu s umjetnom travom, a osim natjecateljskog duha igrači svih momčadi pomagali su jedni drugima i pokazali izniman fair play. Tome je svakako pridonijelo i odlično suđenje, a svi sudionici projekta na kraju turnira na svečanoj su dodjeli dobili zlatne medalje za uspomenu.

Djeca s teškoćama u razvoju nažalost još uvijek nemaju adekvatne mogućnosti bavljenja sportom pa je glavni cilj projekta motiviranje djece s teškoćama u razvoju da se kroz sportske aktivnosti aktivno integriraju u društvo.

Hrvatska
Sport