Dejan Jaić preobukao kaput- HSS zamijenio za BM 365- Stranku rada i solidarnosti

Članstvo HSS-a i dalje se rapidno raspada. Nakon što je dio istomišljenika okupljenih oko Stjepana Kožića nezadovoljnih politikom predsjednika Kreše Beljaka, osnovao Nezavisnu listu kojoj se priključila velika većina članova HSS-a, najnovije slučaj nezadovoljstva zabilježen je u Vrbovcu, gdje je dosadašnji predsjednik Dejan Jaić, odlučio reći zbogom svojoj dosadašnjoj stranci.

Nakon 22 godine provedene u HSS-u, od čega na mjestu predsjednika posljednjih 13 godina, Dejan Jaić odlučio se na prelazak u BM 365- Stranku rada i solidarnosti,

-Ovo je veliki dan za mene, no odluka nije bila nimalo lagana, ali razumljiva je, jer HSS je izgubio jasnu crtu politike i moj sljedeći put je da to ne bude osrednjost, nego da to bude prva liga, a to je Stranka rada i solidarnosti. Ja želim za svoj Grad i županiju više i bolje- kazao je Dejan Jaić istaknuvši kako je ono što ga vodi energija predsjednika stranke Milana Bandića.

-Trebamo biti okrenuti prema malome čovjeku, a to je moj životni put. Svi vi koji me poznajete, znate kako je to moj život- poručio je Jaić, koji trenutno obnaša dužnost predsjednika Gradskog vijeća.

Županijska organizacija stranke tako je nastavila ojačavati svoje redove. Iako je stranka na razini Vrbovca osnovana prije godinu dana, do sada nije participirala u Gradskom vijeću, no prelaskom Jaića, a među prisutnima bili su još neki članovi Vijeća, moguće je da stranka u skorašnje vrijeme bude zastupljena s više gradskih vijećnika.

-Sada ćemo dobiti mogućnost da prezentiramo svoje programe. To nisu programi rušenja, nego pomaganja i građenja boljeg okruženja i boljeg sutra u svakom gradu u kojem djelujemo- rekao je predsjednik stranke na županijskoj razini Zvonko Kunić.

Ovim prelaskom Dejana Jaića u redove stranke BM 365- Stranke rada i solidarnosti, ova je stranka sada prisutna u osam od devet gradova u predstavničkim tijelima.

-Mi smo svugdje gdje dođemo rješenje, jer mi ne rušimo već gradimo. To nas ujedinjuje. Kada nas pitaju što nam je program; mi živimo rad i solidarnost- poručio je Milan Bandić.

Koji su pravi motivi prelaska Dejana Jaića u novu stranku još uvijek nisu poznati. Međutim, vrbovečka javnost već neko vrijeme bruji kako je zbog odbijanja prelaska u Stranku Stjepana Kožića, Jaić ostao bez posla u Distributivnom centru, pa možda na ovaj način traži svoje mjesto pod suncem.