Davor Ćavar: Nadam se da ću se ovdje još malo zadržati

Iza rukometaša Gorice sjajna je 2019. godina. Bila je to godina u kojoj je momčad predvođena trenerom Andrijom Nikolićem suvereno osigurala ostanak u ligi, dok je nova sezona Paket 24 Premijer lige donijela još više radosti u goričke redove osvajanjem prvog mjesta na polusezoni, čime je Liga za prvaka postala sasvim izvjesna. Jedan od onih koji je pridonio tim uspjesima svakako je Davor Ćavar, koji je na nedavnom proglašenju najboljih goričkih sportaša ponio epitet najboljeg sportaša u Velikoj Gorici, što je samo potvrda kvalitetnog rada i rezultata momčadi, koji su izbacili Ćavara u prvi plan.

-Naravno da mi je drago zbog ove nagrade. Svakom je sportašu bilo koje priznanje koje dobije od trenera, sportaša samih, pa i ovako šire velika čast. Ovo je samo motiv da se još više trudim te da nastavim takav biti i u budućnosti- rekao nam je Ćavar, koji je u redove Gorice došao 2016. godine.

-Ovdje mi je stvarno odlično. Suigrači su se u velikoj mjeri od tada promijenili, no u ovu nagradu i oni su ugradili dio sebe. Hvala im na tome, kao i svima ostalima u klubu koji su nam omogućili kvalitetan rad. Nadam se da ću se još malo ovdje zadržati, a tko zna gdje će me dalje život odvesti- nastavio je najbolji gorički sportaš za 2019. godinu.

Njegove igre nisu ostale nezapažene, te je prošlog ljeta zapeo za radar PPD Zagreba s kojim je potpisao ugovor.

-Treniram sa Zagrebom, a igram za Goricu, što mi je super. Napredujem i po tom planu- kaže nam Davor, koji je ove godine s uspjehom završio i Kineziološki fakultet, čime je pokazao kako sport i fakultetske obaveze mogu ići ruku pod ruku.

-Od prve godine studiranja paralelno sam igrao Premijer ligu, najprije za Medveščak, a potom za Goricu. Tu se prvenstveno trebam zahvaliti trenerima Hrvoju Pažinu, Hrvoju Pekeri te Andriji Nikoliću, koji su mi davali dosta mogućnosti kako bih sve to mogao uskladiti. Uspio sam to povezati i sretan sam što sam to priveo kraju, tako da se sada mogu posvetiti rukometnoj karijeri- s ponosom će naš sugovornik.

Kako Gorica trenutno drži prvo mjesto u Paket 24 Premijer ligi, naš sugovornik vjeruje kako će se s pobjedničkim ritmom nastaviti i u 2020. godini.

-S obzirom na dosadašnje rezultate visoke ciljeve treba postaviti pred sebe. Vjerujem kako ćemo to i uspjeti ispuniti, jer u dobrom smo naletu- o nastavku prvenstva će Ćavar, s kojim smo se dotakli i teme Europskog prvenstva.

-Hrvatska i dalje ima jaku reprezentaciju, bez obzira na ozljede pojedinih igrača. Imamo dobru skupinu, tako da imamo dobre izgleda da završimo na prvom mjestu, a dalje sve ovisi o dečkima. Bude li sreće, možemo se nadati dobrom rezultatu pa i medalji- zaključio je za kraj Ćavar.