DANIJELA DOLENEC, zamjenica zagrebačkog gradonačelnika: Proračun za 2022. ima za cilj stabilizaciju financija i ubrzanje poslijepotresne obnove

Održana je sedma redovna sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća Grada Zagreba na temu prijedloga proračuna Grada Zagreba za 2022. godinu

Grad Zagreb

U zgradi Gradske uprave održana je sedma redovna sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća Grada Zagreba na temu prijedloga proračuna Grada Zagreba za 2022.

Zamjenica gradonačelnika i ujedno potpredsjednica Vijeća Danijela Dolenec istaknula je kako je primaran cilj spomenutog prijedloga stabilizacija financija, što uključuje podmirenje svih dugoročnih i kratkoročnih obaveza o kojima je proteklih mjeseci bilo mnogo govora u javnosti. Drugi cilj obuhvaća jačanje, ubrzanje te dinamiziranje gradske obnove uslijed šteta nastalih potresima na objektima javne i privatne namjene.

U konačnici, svrha prijedloga proračuna za narednu godinu je realizirati niz programa i projekata koji će grad učiniti zelenijim i pravednijim. Značajna se sredstva planiraju utrošiti u infrastrukturu školskih i predškolskih ustanova te u projekt denivelacije Slavonske avenije – što bi značajno olakšalo prometovanje u istočnome dijelu grada.

– Zaključno bih dodala da, iako govorimo o ‘stabilizacijskom proračunu’, programi i djelatnosti u zdravstvu, kulturi i obrazovanju ostaju na istoj razini, kazala je zamjenica Dolenec.

Predsjednik HUP UMSP i Vijeća Igor Škrgatić kazao je kako je financijska stabilizacija važna, no ne smijemo zaboraviti i razvojnu komponentu, kroz osmišljavanje projekata koji će omogućiti bolje iskorištavanje postojećih potencijala.