Sa sjednice Općinskog vijeća

DANIJEL DRVIŠ, načelnik Bistre: Zadovoljni smo kako je završila prošla godina

Ukupni prihodi ostvareni su u iznosu od 5,5 milijuna eura što je gotovo četvrtina prihoda više nego godinu ranije
1dced41c-6631-43b0-89a5-e92ccf7510ba

Iza vijećnika Općine Bistra je 30. sjednica Općinskog vijeća na kojoj su raspravljali o dvadesetak točaka dnevnog reda, a u prvom planu je bilo izvješće o izvršenju prošlogodišnjeg izvršenja proračuna te izmjene i dopune Proračuna Općine Bistra.

-Zadovoljni smo kako je završila prošla godina, jer smo u planiranje prihoda išli oprezno. Tijekom godine prilagođavali smo se ostvarenim prihodima i realiziranim subvencijama iz raznih fondova te smo godinu završili s određenim viškom. To smo prebacili u ovu godinu i nastavljamo dalje s aktivnostima koja našim mještanima osiguravaju stalno povećanje kvalitete života- rekao je načelnik Općine Bistra Danijel Drviš.

Ukupni prihodi ostvareni su u iznosu od 5,5 milijuna eura što je gotovo četvrtina prihoda više nego godinu ranije. Za ovu godinu planirani su prihodi u iznosu od 5,8 milijuna eura, a usvojene su i prve izmjene i dopune Proračuna za ovu godinu. Naime, radi početka gradnje područnog odjela dječjeg vrtića Općina Bistra morala se je zadužiti za pokrivanje svih troškova. S tim ciljem podignut je dugoročni kredit u iznosu od 2,14 milijuna eura s rokom otplate na 12 godina i počekom od dvije godine.

-Više od 260 vrtića dobilo je sredstva za izgradnju vrtića, ali nikome ta sredstva nisu ni blizu potrebnih za pokrivanje troškova. Mi smo dobili 726.000 eura za investiciju vrijednu gotovo tri milijuna eura. Morali smo se zadužiti da to financiramo, jer mjesta u vrtiću su nam nužna- rekao je Drviš izrazivši nadu da bi se Vlada RH mogla dodatno uključiti s još jednim dijelom sredstava u ovu investiciju jer mnogo općina je odustalo od tih projekata jer nemaju novca za realizaciju projekta.

Vrtić bi trebao biti dovršen krajem kolovoza iduće godine, a u njemu će biti smještene nove četiri vrtićke skupine. Ono što je danas već jasno, niti to neće biti dovoljno se već razmišlja i o novom proširenju vrtića.

Bistra
Politika