Dani ludbreške Svete nedjelje od 26. kolovoza do 4. rujna

Očekuje se oko 150 tisuća posjetitelja iz cijele Europe

Marko Jurinec/PIXSELL

Jedno od najvećih proštenja u Hrvatskoj – Dani ludbreške Svete nedjelje, održavat će se od 26. kolovoza do 4. rujna, uz bogat vjerski, kulturni, gospodarski i zabavni program te sportske sadržaje, a očekuje se oko 150 tisuća posjetitelja iz cijele Europe.

Programi će se održavati po cijelom središtu Ludbrega, najavio je u četvrtak ludbreški gradonačelnik Dubravko Bilić.

-Ludbreg je poseban zato što je proštenište gdje se dogodilo čudo koje je potvrđeno papinom bulom. Više od 600 godina tradicije daje nam za pravo da istaknemo kako je ovo ustvari kulturna baština ovog kraja- istaknuo je.

Središnji dio vjerskog programa bit će u nedjelju, 4. rujna od 9,45 sati, kada će nakon procesije hodočasnika od župne crkve do Ludbreškog svetišta, biti služena sveta misa koju će predvoditi mons. Ivan Šaško, pomoćni zagrebački biskup, uz suslavlje domaćina, mons. Bože Radoša i mons. Josipa Mrzljaka.

Tijekom deset dana manifestacije organizirat će se i izložbe, programi udruga te sportski sadržaji i koncerti, a u četvrtak, 1. rujna upriličit će se otvorenje Ludbreškog sejma te održati Poslovni forum.

-Na Poslovnom forumu ćemo upoznati gospodarstvenike sa svim mogućnostima koje nude europski fondovi za proširenje kapaciteta proizvodnje- najavio je Bilić.

U glazbenom dijelu programa sudjelovat će i poznati izvođači s hrvatske glazbene scene.