DAN OPĆINE KRAŠIĆ: Javna priznanja Vatrogasnoj zajednici i posthumno Josipu Šintiću

Općina Krašić ove godine slavi 29. obljetnicu osnutka
dan općine krašić Zagrebačka županija

Dan rođenja blaženoga Alojzija Stepinca – 8. svibnja, ujedno je i Dan općine Krašić koja ove godine slavi 29. obljetnicu osnutka.

Tom prigodom održana je svečana sjednica Općinskog vijeća prigodom koje su Vatrogasnoj zajednici općine Krašić i posthumno profesoru Josipu Šintiću dodijeljena javna priznanja Općine Krašić. Općinski načelnik Josip Petković Fajnik osvrnuo se na učinjeno, s naglaskom na komunalnu infrastrukturu.

– U protekloj godini Općina je vlastitim sredstvima uredila nerazvrstane ceste u dužini 4,5 kilometara i vrijednosti više od 1,9 milijuna kuna, što je najveći iznos koji je Općina ikada dala za uređenje nerazvrstanih prometnica na svom području, rekao je Petković Fajnik uz zahvalu Županiji na dobroj suradnji, naročito po pitanju uređenja županijskih i lokalnih prometnica te parkirališta koja su važna za brojne hodočasnike koji posjećuju Dolinu kardinala.

Zagrebačka županija

Osim o važnosti vjerskog turizma za razvoj ovog kraja, Petković Fajnik govorio je i o potrebi za izgradnjom novog vrtića, novog mosta na Kupčini prema Donjem Pribiću, kao i projektu gradnje 15 kilometara cjevovoda od vodocrpilišta u Puškarovom Jarku prema Pribiću i ostatku općine, da se projektira vodovod za naselje Mirkopolje.

– Opseg suradnje Županije s nekim gradom ili općinom ovisi o kvaliteti projekata koje oni prijavljuju na županijske natječaje, a Krašić je tu primjer koliko se toga puno može napraviti sa zapravo ograničenim kadrovskim resursima, rekao je zamjenik župana Damir Tomljenović.

Zagrebačka županija

– Županija je uložila puno sredstava u razvoj vjerskog turizma ovog kraja i uvjeren sam da će on vrlo brzo preći granice Županije pa i šire, upravo zahvaljujući bliskoj i kvalitetnoj suradnji Županije i Općine Krašić, rekao je Tomljenović dodavši da bi naglasak ubuduće trebao biti na fondovima Europske unije i apliciranju velikih projekata na europske natječaje.

Prisutnima se na svečanosti također obratio i Mato Čičak, izaslanik predsjednika Sabora RH, ujedno i potpredsjednik Županijske skupštine Zagrebačke županije i načelnik Općine Rugvice.

Zagrebačka županija

– Ova Vlada je do sada proširila i dogradila 498 vrtića u Republici Hrvatskoj, a sada je otvoren natječaj vrijedan 1,4 milijarde kuna na koju će Općina Krašić moći aplicirati svoj projekt izgradnje novog vrtića, rekao je Čičak podijelivši pritom iskustvo Općine Rugvice koja je nedavno kombinacijom europskih i državnih potpora dobila novi vrtić, a govorio je i o benefitu udruživanja svih trgovačkih društava na istočnom dijelu Zagrebačke županije koji su obavljali usluge javne vodoopskrbe i odvodnje kroz projekt “Regionalni vodoopskrbni sustav – Zagreb istok”.

 

Događanja
Hrvatska
Krašić
Općina
Zagrebačka županija