Damir Krstičević: Ključ pobjede u “Bljesku” bili su hrabri branitelji

Hrabrost, odlučnost i zajedništvo hrvatskih branitelja slomili su otpor neprijateljskih snaga, poručio je ministar obrane Damir Krstičević
Okuèani –  Obilježavanje 25. obljetnice vojno-redarstvene operacije Bljesak. Ivica Galović/ PIXSELL

Ključ pobjede bili su hrabri hrvatski branitelji, veliko hvala njihovim obiteljima koji su dali sve za našu jedinu Hrvatsku, poručio je ministar obrane Damir Krističević u čestitki povodom 25. obljetnice vojno-redarstvene akcije Bljesak.

MORH je priopćio da je potpredsjednik Vlade Krstičević u čestitki posebno zahvalio svim hrvatskim braniteljima koji su položili svoje živote za samostalnu i slobodnu Hrvatsku. Napomenuo je da je prije 25 godina, u munjevitoj akciji Hrvatske vojske i policije, u manje od trideset dva sata oslobođeno 500 četvornih kilometara okupiranog teritorija zapadne Slavonije, a nakon četiri godine okupacije oslobođeni su Okučani.

-Hrabrost, odlučnost i zajedništvo hrvatskih branitelja slomili su otpor neprijateljskih snaga- poručio je.

Krstičević je podsjetio da su Bljesak i Oluja bile ključne završne oslobodilačke operacije u Domovinskom ratu, koje su hrvatskom narodu donijele mir i dugo željenu slobodu. Stoga je naša trajna obveza čuvati uspomene na njih i Domovinski rat, temelj moderne hrvatske države. Neka im je vječna slava i hvala, zaključio je.

Hrvatska
Ostalo