Crveni križ dosad prikupio 44 milijuna kuna

Markt je istaknuo kako će se prikupljeni novac od donacija isključivo distribuirati građanima
Zagreb: Crveni križ predstavio projekt namijenjen osobama koje su izgubile posao zbog korone Luka Stanzl/PIXSELL

Izvršni predsjednik Hrvatskog Crvenog križa Robert Markt izvijestio je kako je Crveni križ od potresa dosad prikupio više od 44 milijuna kuna i robu u vrijednosti 35 milijuna kuna za donacije građanima.

-To je iznimno velik iznos i spremno dočekujemo naredni period- rekao je Markt u Petrinji u izjavi za Dnevnik Nove TV.

Dodao je i da je Hrvatski Crveni križ u zadnjim fazama pripreme i provjere aplikacije koja će služiti tome da se utvrde i potvrde kriteriji za stanovnike koji su najgore prošli i čije nekretnine nisu više upotrebljive. Istaknuo je kako će se prikupljeni novac od donacija isključivo distribuirati građanima, dok je financiranje Crvenog križa vezano za međunarodne izvore.

Markt je izvijestio i kako su u Ženevi danas održali sastanak s predstavnicima Međunarodnog Crvenog križa na kojem je potvrđen ugled Hrvatskog Crvenog križa te dogovorena pomoć u financijama, opremi, ali i specijalnim timovima koji će ponuditi psihosocijalnu pomoć.

-Mi ćemo učiti od njih i oni od nas- kazao je i potvrdio kako pomoć potresom pogođenim područjima i dalje stiže.

-Imamo ustrojeni ustav, hrana se i dalje prikuplja putem 131 društva, roba potom stiže u centralno skladište na Zagrebačkom velesajmu te prema potrebi distribuira u Petrinju i dalje- rekao je Markt i naglasio kako su spremni za iduće razdoblje.

Svim pojedincima i tvrtkama zahvalio je na uplatama Hrvatskom Crvenom križu.

-Zabilježeno je gotovo 70.000 pojedinačnih uplata, javljaju se hrvatske tvrtke… I dalje ćemo pomagati- zaključio je Markt i svima zahvalio na pomoći.

Hrvatska
Ostalo