Croatian Makers Plus omogućio darovitim učenicima da razviju svoje potencijale

U Ivanić-Gradu je održana završna konferencija projekta Croatian Makers Plus – za darovitu djecu koji se sufinancira sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.Croatian Makers Plus – za darovitu djecu projekt je koji kao nositelj provodi Grad Ivanić-Grad u suradnji s OŠ Đure Deželića,OŠ Stjepana Basaričeka iz Ivanić-Grada te OŠ Josipa Badalića iz Graberja Ivanićkog. Osim škola u projekt su uključeni Institut za razvoj tržišta rada, Institut za razvoj i inovativnost mladih te Razvojna agencija IGRA Ivanić-Grad.

Projekt je namijenjen darovitim učenicima partnerskih osnovnih škola te mu je cilj razviti njihove potencijale u STEM područjima primjenom robotike i automatike. Navedeno se postiglo kroz dvije razine intervencije; razvoj programa CM+ (razvoj metodologije, razvoj izvannastavnih i izvanškolskih aktivnosti, stručno usavršavanje nastavnika) i provedba programa CM+ (identifikacija i individualni rad s darovitim učenicima).

Svrha ove konferencije bila je zainteresiranim sudionicima predstaviti rezultate provedbe projekta: razvoj i provedba metodologije identifikacije potencijalno darovitih učenika u STEM područjima, razvoj i provedba programa izvannastavnih i izvanškolskih aktivnosti te oprema i rad s opremom nabavljenom u sklopu projekta. Osim toga, u sklopu konferencije održala se i stručna radionica za nastavnike i stručno osoblje osnovnih i srednjih škola. Sudionici konferencije bili su podijeljeni u dvije grupe, a na radionicama se radilo s mBot robotom koji se koristio u projektu s darovitim učenicima te se programiralo njegovo kretanje uz zvučnu i svjetlosnu signalizaciju.

Ukupna vrijednost projekta je 885 tisuća kuna, a projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda te Grad Ivanić- Grad.