COVID-19: Pogledajte odakle dolaze novozaraženi

Hoće li nove mjere uroditi plodom?

Milan Šabić/PIXSELL

SREDIŠNJA HRVATSKA

Na području Zagreba 211 novih osoba pozitivno je na koronavirus.

Na području Zagrebačke županije infekcija koronavirusom potvrđena je kod još 62 osobe. Među novozaraženima je 11 osoba iz Velike Gorice, devet iz Samobora i Zaprešića, šest iz Dugog Sela, pet iz Svete Nedelje i Jastrebarskog, tri iz Brdovca i Pušće, dvije iz Brckovljana i Rugvice te po jedna iz Bistre, Luke, Klinča Sela, Pisarovine i Kloštar Ivanića.

Na području Sisačko-moslavačke županije zabilježeno je 77 novozaraženih koronavirusom. Među novozaraženima 28 osoba je s područja Siska, 23 iz Kutine, 14 iz Petrinje, 5 osoba je iz Popovače, dvije osobe s područja Glina te po jednoj osobi iz Hrvatske Kostajnice, Novske, te općina Velika Ludina, Lekenik i Lipovljani.

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije potvrđeno je 27 novozaraženih koronavirusom, a dvije su osobe umrle. Najveći broj novozaraženih osoba, njih 19, je iz Bjelovara, četiri novozaražene osobe su iz Daruvara, tri iz općine Rovišće, a jedna novozaražena osoba s područja općine Severin.

Zaraza koronavirusom potvrđena je za nove 54 osobe u Karlovačkoj županiji, a u kojoj se do sada ukupno zarazilo 1025 osoba.

ISTRA I PRIMORJE

Novih 46 koronavirusom zaraženih osoba bilježi Istarska županija, a kod 23 novooboljelih riječ je o epidemiološki uvezenim slučajevima.

Zaraza koronavirusom potvrđena je za novih 125 osoba u Primorsko-goranskoj županiji.

U Ličko-senjskoj županiji 29 je novozaraženih koronavirusom među kojima su 23 korisnika Doma za starije i nemoćne, četvero su s područja Senja te po jedna osoba s područja Novalje i Brinja.

DALMACIJA

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je 70  novozaraženih koronavirusom, najviše od početka pandemije. Među novozaraženima 30 ih je iz Dubrovnika, 16 je iz Metkovića, devet osoba iz Župe dubrovačke, po dvije osobe iz Stona, Korčule, Orebića, Ploča i Opuzena te po jedna osoba iz Smokvice, Dubrovačkog primorja, Mljeta i Blata, kao i jedna osoba koja nema prebivalište u županiji.

Na području Šibensko-kninske županije je osam novozaraženih osoba Covid-19 infekcijom, među njima su dvoje korisnika i dvije djelatnice Cvjetnog doma u Šibeniku, tri su osobe s područja Drniša i jedna iz Pirovca.

Nove 22 koronavirusom zaražene osobe bilježi Zadarska županija. Među novozaraženima 14 osoba je iz Zadra, dvije iz Bibinja te po jedna iz Biograda, Paga, Sukošana, Sv. Filipa i Jakova, Škabrnje i Vira.

Na području Splitsko-dalmatinske županije je 226 novozaraženih Covid-19 infekcijom, od toga su njih 108 kontakti prethodno zaraženih, dok se ostali epidemiološki obrađuju.

SLAVONIJA

U Vukovarsko-srijemskoj županiji utvrđene su 53 nove osobe s koronavirusom. Među novozaraženima 19 je osoba iz Vinkovaca, četiri iz Vukovara, po tri iz Ivankova, Jarmine i Starih Jankovaca, dvije iz Novih Jankovaca, te po jedna iz Županje, Bokšića, Gunje, Karadžićeva, Komletinaca, Nuštra, Otoka, Podrinja, Posavskih Podgajaca, Privlake, Račinovaca, Rajevog Sela, Retkovaca, Rokovaca, Šarengrada, Starih Mikanovaca, Svinjarevaca, Tordinaca i jedna osoba s boravištem izvan županije.

U osječkom KBC-u umrle su četiri osobe koje su uz koronavirus imale i druga teža oboljenja, a Osječko-baranjska županija u zadnja 24 sata bilježi 96 novozaraženih osoba. Najviše novozaraženih, njih 40, je s osječkog područja, 16 je zabilježeno na području Valpova od kojih devet u prigradskom naselju Šag gdje se virus probio u dom za starije i nemoćne s ukupno 51 korisnikom, pa je u tijeku intenzivna epidemiološka obrada.

Rekordnih 78 novih osoba zaraženih koronavirusom zabilježila je Brodsko-posavska županija, dok susjedna Požeško-slavonska županija ima 20 novozaraženih osoba.

SJEVERNA HRVATSKA

Registrirano je 70 novih osoba s područja Međimurske županije zaraženih koronavirusom, a u obradi je još 288 uzoraka.

U Varaždinskoj županiji zabilježeno je 25 novozaraženih koronavirusom, a na bolničkom liječenju nalaze se 53 osobe s težom kliničkom slikom.