COVID-19: Nove brojke iz županija

Pristižu izvješća županijskih Stožera

SREDIŠNJA HRVATSKA 

Na području Zagrebačke županije zaraza koronavirusom potvrđena je za još 21 osobu, dok je njih 9 ozdravilo. Po šest novooboljelih je iz Zaprešića i Velike Gorice, dvoje iz Klinča Seča i Rugvice, dok je po jedna novooboljela osoba iz Svete Nedelje, Jastrebarskog, Dugog Sela, Brckovljana i Dubrave.

U Zagrebu je u protekla 24 sata provedeno 1 058 testiranja, a zabilježen je 91 slučaj novooboljelih osoba od koronavirusa.

Na području Sisačko-moslavačke županije utvrđene su 33 novozaražene osobe koronavirusom. Kako stoji u izvješću županijskog stožera civilne zaštite, 12 novozaraženih je s područja grada Kutine, devet  s područja grada Siska, 11 s područja grada Popovače, te jedna osoba s područja općine Lipovljani.

Osam je novih slučajeva zaraze Covidom-19 u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. Četiri novooboljele osobe s područja su općine Đulovac, dvije osobe s područja su grada Daruvara, a po jedna novozaražena osoba s područja je grada Čazme i općine Velika Pisanica, dok je jedna starija osoba preminula.

U Karlovačkoj županiji je 17 novih slučajeva zaraze koronavirusom, devet iz Karlovca, šest iz Duge Rese i po jedan slučaj iz Ozlja i Žakanja.

ISTRA I PRIMORJE

U Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 217 uzoraka briseva na Covid-19 te su potvrđene dvije pozitivne osobe na području županije. Radi se o osobama iz mjera samoizolacije, kontakti već poznatih pozitivnih osoba, uvezeni slučajevi. Izliječena je 1 osoba.

Među 27 novozaraženih osoba u Primorsko-goranskoj županiji, osam je njih s područja Gorskog kotara, od kojih je troje školske djece.

U Ličko-senskoj županiji su četiri novooboljele osobe, dvije iz Gospića, te po jedna u Otočcu i Perušiću. Među njima je i servirka hrane u gospićkom Domu za starije i nemoćne osobe.

SLAVONIJA

U Požeško-slavonskoj županiji na posljednjem testiranju obrađeno je 96 uzoraka, od kojih je 6 pozitivnih.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, po podacima županijskog Stožera civilne zaštite 19 je novih pozitivnih osoba na COVID-19. Među novooboljelima, 12 osoba je iz Vinkovaca, dvije iz Nuštra, te po jedna iz Starih Jankovaca, Županje, Prkovaca, Vukovara i Starih Mikanovaca.

U Osječko-baranjskoj županiji potvrđeno je 35 novih slučajeva koronavirusa. 12 osoba ima boravište na širem području Osijeka, 10 na području Đakova, tri iz Donjeg Miholjca, po dvije osobe su s područja Valpova i općine Satnica Đakovačka, a po jedna s područja općina Bilje, Gorjani, Drenje, Darda, Trnava i Vladislavci.

U Virovitičko-podravskoj županiji potvrđeno je 10 novooboljelih od koronavirusa. Šest zaraženih žena i četvero muškaraca su srednje i mlađe životne dobi, svi s blagim simptomima.

DALMACIJA

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je 25 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a šest ih je izliječeno, izvijestio je županijski stožer civilne zaštite.

Na području Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 896 obrađenih testova, 61 osoba pozitivna je na COVID infekciju. Najviše novooboljelih, njih 26 je iz Splita, devet iz Sinja, po pet iz Kaštela i Makarske, četiri iz Solina, po dvije iz Imotskog, Podstrane i Trilja, te po jedna iz Hrvaca, Jelse, Muća, Podbablja, Selca i Trogira.

U Zadarskoj je županiji utvrđeno novih devet osoba zaraženih koronavirusom, troje ih je iz Zadra, po dvoje iz Pakoštana i Posedarja te po jedna osoba iz Bibinja i Sv. Filipa i Jakova.

SJEVERNA HRVATSKA

U Međimurskoj županiji potvrđeno je šest novooboljelih od koronavirusa.

U Krapinsko-zagorskoj županiji zabilježeno je ukupno 25 novooboljelih od koronavirusa. Od novooboljelih devet je s područja grada Krapine, šest s područja Donje Stubice, pet iz općine Đurmanec te po jedna iz općina Bedekovčina, Jesenje, Kumrovec, Radoboj i Sveti Križ Začretje.

Hrvatska