COVID-19: Hrvatska zbraja novozaražene

Pogledajte odakle dolaze novi slučajevi koronavirusa

SREDIŠNJA HRVATSKA

Na području Zagrebačke županije zabilježen je 401 novi slučaje zaraze koronavirusom. Riječ je o 91 osobi iz Velike Gorice, 59 iz Samobora, 30 iz Zaprešića, 29 iz Dugog Sela, 21 iz Vrbovca, 20 iz Svete Nedelje, 19 iz Ivanić-Grada i Brdovca, 15 iz Svetog Ivana Zeline, 13 iz Jastrebarskog, 11 iz Bistre, deset iz Kloštar Ivanića, devet iz Brckovljana, osam iz Pušće i Dubrave, pet iz Križa, četiri iz Preseke, tri iz Jakovlja i Krašića, dvije iz Luke, Marije Gorice, Klinča Sela, Stupnika, Rugvice, Farkaševca, Bedenice i Kravarskog, dok jednog novozaraženog ima Pisarovina, Žumberak, Orle, Rakovec i Gradec.

Na području Grada Zagreba utvrđeno je 559 novih nalaza pozitivnih na koronavirus, a trenutno je aktivno 3 118 slučajeva.

U Sisačko-moslavačkoj županiji je novih 214 osoba pozitivno na koronavirus. Riječ je o 105 osoba s područja Siska, 44 s područja Petrinje, 16 s područja Popovače, devet s područja Gline, osam s područja Lekenika i Kutine, sedam s područja Hrvatske Kostajnice, pet s područja Sunje, tri s područja Martinske Vesi, Gvozda i Velike Ludine, dvije s područja Dvora te jedna osoba s područja Novske.

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđena su 82 nova slučaja zaraze koronavirusom, a umrla je jedna osoba. Najviše novozaraženih osoba, njih 19, s područja je grada Daruvara, 17 ih je s područja je grada Bjelovara, a deset novozaraženih dolazi s područja Grubišnog Polja. Devet novozaraženih osoba je s područja je općine Sirač, šest novih slučajeva zaraze koronavirusom potvrđeno je na području grada Čazme, pet na području općine Đulovac, četiri novozaražene osobe su s područja Garešnice, a po tri su s područja općina Končanica i Ivanska, dok je po jedna novozaražena osoba s područja je općina Hercegovac, Rovišće, Štefanje, Šandrovac, Veliko Trojstvo i Dežanovac.

U Koprivničko-križevačkoj županiji potvrđena su 174 nova slučaja COVIDA-19, a petero ljudi je umrlo.

Karlovačka županija ima 170 novih slučajeva covida-19, a umrle su četiri osobe.

ISTRA I PRIMORJE

U Primorsko-goranskoj županiji potvrđena je zaraza koronavirusom kod 475 osoba, a umrlo je petero ljudi.

U Istri je 86 novih osoba pozitivno na COVID, od kojih 90 posto dolazi iz samoizolacije.

U Ličko-senjskoj županiji koronavirus je otkriven kod novih 39 osoba, a umrlih nije bilo. Među novozaraženima 14 je iz Senja, 11 iz Gospića, pet iz Otočca, po tri imaju Perušić i Lovinac te po jedan Korenica, Udbina i Donji Lapac.

SLAVONIJA

Od posljedica zaraze koronavirusom u Osječko-baranjskoj županiji umrlo je devet osoba, a potvrđena su 233 nova slučaja zaraze. Najviše novozaraženih osoba, njih 98, je na područja grada Osijeka s prigradskim naseljima, a slijede Našice s22, Valpovo s 19, Čepin s 15, Beli Manastir s 12, dok ostala mjesta imaju manji broj novooboljelih.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji su 103 nove pozitivne osobe na COVID-19, a preminule su dvije osobe. Među novozaraženima 23 je iz Vukovara, 22 iz Vinkovaca, sedam iz Županje, šest iz Negoslavaca, po tri iz Otoka, Gunje, Privlake i Štitara, po dvoje iz Bošnjaka, Cerića, Gradišta, Lipovca, Nuštra, Slakovaca, i Tovarnika te po jedna osoba iz Andrijaševaca, Bobote, Babine Grede, Bršadina, Cerne, Iloka, Jarmine, Korođa, Lovasa, Marinaca, Petrovaca, Račinovaca, Rokovaca, Strošinaca, Starih Mikanovaca, Svinjarevaca, Šiškovaca, Tordinaca i Trpinje.

U Brodsko-posavskoj županiji je zabilježeno 175 novih slučajeva zaraze koronavirusom i dvoje umrlih.

Stožer civilne zaštite Požeško-slavonske županije je izvijestio o 65 novih slučajeva zaraze koronavirusom, pa je u toj  županiji trenutno je 549 osoba pozitivno na koronavirus.

Na području Virovitičko-podravske županije 50 je novooboljelih od Covida-19. Najveći broj novozaraženih je iz Virovitice – 24 i Slatine – 12. U Suhopolju je četiri novooboljelih, Špišić Bukovici tri, Pitomači i Gradini po dva te Orahovici i Čačincima po jedan.

DALMACIJA

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je 67 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a jedna osoba je preminula. Zaraženo je 18 osoba iz Dubrovnika, 11 iz Metkovića, deset iz Korčule, devet iz Župe dubrovačke, pet iz Opuzena, tri iz Konavala, po dvije iz Lumbarde, Stona i Vele Luke te po jedna iz Dubrovačkog primorja, Kule Norinske, Orebića, Slivnog i Zažablja.

Na području Zadarske županije 107 je novozaraženih koronavirusom, a sedam je osoba umrlo. Među novozaraženima 66 ih je u Zadru, šestero u Sukošanu, petero u Poličniku, četvero u Škabrnji, po troje u Bibinjama, Obrovcu, Pakoštanima i Sv. Filipu i Jakovu, po dvije osobe potvrđene su u Biogradu, Galovcu i Novigradu te po jedna u Pašmanu, Posedarju, Preku, Privlaci, Ražancu, Vrsima i Zemuniku Donjem.

U Splitsko-dalmatinskoj županiji je zabilježeno 367 novozaraženih osoba, a u bolnici je umrlo šest muškaraca. Najviše novih slučajeva je iz Splita, 154, Sinja 37 te po 20 iz Solina, Imotskog i Omiša, 19 iz Kaštela i 14 iz Trilja. U Nerežišću i Dugopolju je po šest zaraženih, Makarskoj, Otoku i Podbablju po pet, Hvaru, Dugom Ratu i Gradcu po četiri, po troje ih je novooboljelih u Supetru, Trogiru, Klisu te Runovićima. Bol, Dicmo, Jelsa, Lovreć, Marina, Hrvace, Okrug, Podstrana, Postira, Prgomet, Seget i Zmijavci imaju po dvoje korona pozitivnih osoba, a Stari Grad, Brela, Muć, Primorski Dolac, Selca, Šestanovac, Tučepi i Zagvozd imaju po jedno zaraženog.

SJEVERNA HRVATSKA

U Međimurskoj županiji evidentirano je 128 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a umrle su tri osobe.

Na području Krapinsko-zagorske županije evidentirano je 135 novih osoba pozitivnih na koronavirus, a sedam je osoba umrlo. Najviše novozaraženih je s područja Krapine, njih 15. U Donjoj Stubici i Bedekovčini je po osam novozaraženih, a u Zaboku, Zlataru, Gornjoj Stubici, Humu na Sutli, Stubičkim Toplicama i Svetom Križu Začretju po sedam.

U Varaždinskoj županiji novih je 212 osoba zaraženih koronavirusom, a umrlo je 11 osoba.

Hrvatska