COVID-19: Hrvatska zbraja novooboljele

Pratite aktualnu epidemiološku situaciju

SREDIŠNJA HRVATSKA 

Na području Sisačko-moslavačke županije u protekla je 24 sata zabilježeno osam novozaraženih osoba koronavirusom, a umrla je jedna osoba. Kako se navodi u dnevnom izvješću Županijskog stožera civilne zaštite, šest je osoba s područja grada Novske, a po jedna osoba s područja grada Petrinje i grada Siska.

U Bjelovaru je koronavirusom zaraženo dvoje srednjoškolaca te su u samoizolaciji učenici dvaju razreda i 16 profesora.

U Zagrebačkoj županiji četiri su novozaražene osobe, po jedna s područja Svete Nedelje, Velike Gorice, Dugog Sela te Klinča Sela. Ozdravilo je još 14 osoba, tako da su na području Zagrebačke županije aktivna 184 slučaja bolesti.

Proteklog dana u Zagrebu je zabilježeno 19 novih slučaja zaraze koronavirusom, a broj aktivnih slučajeva je 515.

DALMACIJA

Nove 53 koronavirusom zaražene osobe, od kojih su 23 iz Splita, devet iz Sinja, osam iz Solina, tri iz Trogira, po dvije iz Imotskog i Kaštela te po jedna iz Brela, Muća, Otoka, Podbablja, Podstrane i Trilja, bilježi Splitsko-dalmatinska županija.

Devet koronavirusom novozaraženih osoba, pet iz Zadra te po jedna iz Kali, Novigrada, Pakoštana i Sv. Filipa i Jakova, potvrđeno je u Zadarskoj županiji.

Koronavirusom je zaraženo novih osam osoba u Dubrovačko-neretvanskoj županiji – četiri su osobe iz Dubrovnika te po jedna iz Župe dubrovačke, Metkovića, Konavala i Slivnog.

SLAVONIJA

Koronavirusom je zaraženo novih deset osoba u Osječko-baranjskoj županiji, četvero je s područja općine Čepin, po dvije osobe su s područja Osijeka i Darde, a po jedna iz općine Čeminac te sa šireg područja Belišća.

U Požeško-slavonskoj županiji 13 je novooboljelih od koronavirusa, a u Brodsko-posavskoj županiji, gdje je jedna novozaražena osoba, od sutra više od tisuću učenika kreće s redovnom nastavom nakon dvotjedne samoizolacije.

Tri koronavirusom novozaražene osobe bilježi u zadnja 24 sata Virovitičko-podravska županija, dvije sa slabije izraženim simptomima bolesti i jedna asimtpomatska.

Hrvatska