Cijena vrtića u Križu porasla za 130 kuna, općina će sufinancirati dječje vrtiće u drugim sredinama

Novom odlukom roditelji će u cijeni participirati sa 700 kuna
DSC_7606

Na jučer održanoj sjednici Općinskog vijeća Križ vijećnici su donijeli nimalo laganu odluku poskupljenja boravka djece u Dječjem vrtiću Križić-kružić. Novom odlukom roditelji će u cijeni participirati sa 700 kuna, što je u odnosu na prethodnu godinu povećanje za 130 kuna.

-Neizvjesnost koja nas očekuje odražava se na svim razinama. Nažalost, cijene energenata značajno su porasle i to predstavlja značajne probleme. Novost po pitanju predškolskog odgoja je ta, da ćemo kao Općina sufinancirati boravak djece koja su ostvarila na to pravo u vrtićima u drugim sredinama- naglasio je načelnik Marko Magdić.

Osim što su vijećnici upoznati s novom investicijom u Poduzetničkoj zoni križ, donijeto je i nekoliko značajnih odluka za daljnji rad trgovačkog društva Poduzetnička zona Križ d.o.o. Vijećnici su naime odlučili kako će se za nabavku teretnog vozila (kiper) izdvojiti 189 tisuća kuna, dok će se za nabavku traktora izdvojiti nešto manje od 200 tisuća kuna.

Vijećnici su također donijeli Odluku o izdvajanju novčanih sredstava za radove sanacije krovišta Društvenog i Vatrogasnog doma u Bunjanima za što će se izdvojiti 406 tisuća kuna.

Hrvatska
Križ
Općina
Ostalo
Zagrebačka županija