Čičani odlučni da očiste smeće s jezera

Akcija započinje sutra u 9 sati na Ježevom
ciscenje06_fik_150918

Uoči obilježavanja Dana planeta Zemlje za sutra je najavljena akcija čišćenja obale jezera Čiče, kojom će Velikogoričani otvoriti drugu sezonu projekta očuvanja hrvatskih vodnih bogatstava „Od izvora do mora“.

Akcija pod nazivom „Očistimo smeće s naših jezera“ započet će kod jezera Ježevo, a provodi je Športsko-ribolovna udruga Odra u suradnji s Kulturno-umjetničkim društvom Novo Čiče, udrugom Agroeduka i Dobrovoljnim vatrogasnim društvom Novo Čiče, koji su prošle godine u sklopu projekta „Od izvora do mora“ osvojili prvu nagradu prikupivši 143 kilograma otpada u akciji čišćenja. Akcija čišćenja dio je društveno odgovornoga projekta „Od izvora do mora“, koji drugu godinu zaredom provodi Coca-Cola u Hrvatskoj.

Projekt je usmjeren na čuvanje područja uz hrvatske vode – rijeke, jezera i obale Jadranskoga mora. U suradnji s nevladinim udrugama i institucijama potiče se i podržava akcije čišćenja obala od ambalažnoga otpada te podiže svijest građana o važnosti odgovornoga odlaganja ambalaže i čuvanja okoliša.

Događanja
Grad
Hrvatska
Velika Gorica
Zagrebačka županija