Četiri doma s područja Rugvice prijavljena su na natječaj Ministarstva graditeljstva

Na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća Rugvica vijećnici su većinom glasova usvojili I. izmjene i dopune Proračuna za 2018. godinu te njegove projekcije za naredne dvije godine. Ovom odlukom također su usvojene i I. izmjene i dopune Programa gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture i vodnih građevina za 2018. godina, te I. izmjene programa javnih potreba u sportu Općine za 2018. godinu gdje su sredstva uvećana za 60 tisuća kuna.

Glavni razlog ovih promjena je taj što se na Ministarstvu graditeljstva 15. siječnja otvorio natječaj za koji se prilikom izglasavanja proračuna nisu znali uvjeti. Općinsko vodstvo na natječaj je prijavilo četiri doma; Ježevo, Črnec Dugoselski, Obedišće i Preseku.

-Jedan od uvjete natječaj je da to bude uvršteno u proračun. Tri doma idu direktno preko Općine jer su naše vlasništvo, dok je dom u Ježevu subvencija i ići će preko Vatrogasne zajednice i DVD-a. Inače, krenuli smo s 11 domova, ne otpali su zbog kriterija- pojasnio je načelnik Mato Čičak koji se nada uspješnom završetku ove priče.

Načelnik je također vijećnike upoznao i s viješću kako je za reciklažno dvorište osigurano 2,5 milijuna kuna, dok je poduzetnički inkubator prebačen iz RUKOM-a na Općinu, radi budućih natječaja, zbog čega su sve stavke u RUKOM-u smanjene za 25 posto.