Mnogi je nikad nisu koristili

Čemu služi sitna strana ribeža za sir

Otkriće gurmana o četvrtoj strani ribeža, ona s najmanjim rupicama, moglo bi promijeniti vaš način korištenja ribeža
cheese-1100774_1280

Kuhari su podijelili tehniku ribanja na ribežu koja je mnoge iznenadila jer su priznali da nikad nisu koristili tu sitnu stranu ribeža. Otkriće gurmana o četvrtoj strani ribeža, ona s najmanjim rupicama, moglo bi promijeniti vaš način korištenja ribeža.

– Sve što je ovo ikad učinilo jest ozljeda moje ruke, ali doslovno nikada nisam koristio ribež s malim rupicama. Uglavnom koristim samo drugu stranu za ribanje sira, napisao je jedan korisnik Reddita.

I drugi su također komentirali da ne koriste tu sitnu stranu ribeža. Međutim, iskusni kuhari priskočili su u pomoć s nekoliko super savjeta za što koristiti ovu stranu, piše express.

– Parmezan i koricu limuna/naranče/limete najbolje je naribati s te dvije strane, rekli su.

– Narežite tvrdi sir ili češnjak, muškatni oraščić, možda đumbir da napravite pastu, dodao je još jedan kuhar.

– Manje rupice za sjeckanje dizajnirane su za fino ribanje sira, čokolade, povrća i još mnogo toga, prenosi N1.

Hrvatska
Zanimljivosti