Čeka se procjena štete Osnovne škole Luka

Trenutna vršiteljica dužnosti ravnateljice Osnovnoj školi Luka Renata Meglić potvrdila nam je da su oštećenja na zgradi škole znatna. Iako ističe da nije stručnjak za građevinu, pretpostavlja da su oštećenja zgrade, u kojoj se do obustave radi pandemije COVID-19 virusa održavala nastava, toliko ozbiljna da je mogućnost nastavka održavanja nastave u njoj malo vjerojatno.

-Niti dva sata nakon prvog velikog potresa obišla sam školsku zgradu i uočila ozbiljna oštećenja na stepeništu i u učionicama. Kontaktirali smo Stožer Civilne zaštite Zagrebačke županije koji su nam, na osnovu fotografija koje smo im poslali, odmah naložili da zatvorimo i osiguramo zgradu- rekla je Meglić.

Dodala je kako je jedino dobro u svemu zlu da nastave nema, a pregled zgrade još nije obavljen. Kada će se to obaviti teško je reći jer su sve službe zauzete procjenama oštećenja brojnih zgrada u Zagrebu.

-U ovom trenutku, budući da nema nastave u školi, nije nam hitna procjena, ali očekujem da će biti obavljena do kraja mjeseca. Tada ćemo znati status i hoćemo li pokretati neka aktivnosti u cilju uređenja zgrade. U protivnom, ali o tome još zaista nije primjereno razmišljati u ovom trenutku, ne zna se gdje bi mogla započeti nastava iduće školske godine- istaknula je Meglić.

Trenutno učenici odrađuju nastavu kao i ostatak njihovih vršnjaka u Hrvatskoj. Za sada su povratne informacije relativno dobre jer je nastava organizirana po razredima i skupinama. Čak su i roditelji organizirani kako bi se sve informacije i moguće poteškoće brzo prenosile i rješavale. Škola na TV-u ili pak putem interneta postala je jedini oblik obrazovanja. Moguće je da tako i završi ova školska godina, no hoće li 120 učenika OŠ Luka tako nastaviti i iduću?