Čazmatrans do 1. travnja privremeno vraća sve ukinute linije za Rugvicu

Općinsko vijeće Općine Rugvica održalo je jutros radni sastanak radi ukidanja autobusnih linija na području općine. Naime, Čazmatrans je u ponedjeljak, 18. veljače uveo novi vozni red za područje Rugvice, a da pritom iz tvrtke nisu nikog iz Općine obavijestili o tome.

Istog dana načelnik Mato Čičak uputio je oštar dopis na adresu Čazmatransa, Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, župana Stjepana Kožića te Odboru za pomorstvo, promet i infrastrukturu Hrvatskog sabora. Dopisom se zatražilo postupanje svake institucije u okviru svoje nadležnosti, a prije svega utvrđivanje dopustivosti ovakvog jednostranog postupanja tvrtke Čazmatrans glede ukidanja pojedinih polazaka.

-Moramo naglasiti još jednom svoje nezadovoljstvo što su zaposlenici tvrtke Čazmatrans prema putnicima komunicirali da je novi raspored dogovoren s Općinom, što je bila potpuna neistina! Jednako tako, važno je naglasiti da Općina ne odlučuje o dodjeli dozvola za autoprijevoznike, uvođenju linija i voznom redu. Za dodjelu dozvola nadležno je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, a o voznom redu odlučuje sam prijevoznik- istaknuo je načelnik Mato Čičak.

Kako bi se cijela situacija riješila i kako bi se mještanima, prvenstveno djeci, omogućio normalan odlazak na posao i u školu održan je sastanak na kojem je dogovoreno da se sve ukinute linije privremeno vraćaju od sutra, 23. veljače do 1. travnja, a isto tako za danas je vraćena linija iz Zagreba za Trebovec u 20,15 sati.

-Također, dogovoreno je kako će Općina Rugvica urediti okretište autobusa u Rugvici kako bi smanjili cijenu cjelokupnog prijevoza. Moramo istaknuti da smo svjesni kako je pitanje prijevoza veliki problem naše Općine i da se svim snagama trudimo poboljšati ga. Spremni smo uložiti dodatna sredstva kojima bi se taj problem što efikasnije riješio. Naravno, ako je suradnja od strane Čazmatransa uzajamna. Općina Rugvica već sada sufinancira rad tvrtke s milijun kuna godišnje, a za uzvrat dobiva ukidanje linija, dotrajale autobuse- poručio je Čičak, koji vjeruje u pozitivan ishod cijele ove priče.