Ulaganje od 185.000 eura

Čazma ulaže u školske objekte; u potpunosti obnovljena Područna škola u Vrtlinskoj

Gradonačelnik Dinko Pirak posjetio obnovljenu Područnu školu Vrtlinska
DAK_0440 Foto: D. Kirin

Gradonačelnik Dinko Pirak, sa suradnicima i u pratnji v.d. ravnateljice OŠ Čazma Ivane Moguš, posjetio je obnovljenu Područnu školu u Vrtlinskoj.

Projekt energetske obnove Područne škole Vrtlinska, ukupne vrijednosti 185.000 eura, bio je prijavljen na natječaj Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU, Program održivog razvoja lokalne zajednice. Gradu Čazmi odobrena je potpora u iznosu od oko 46.000 eura, dok je ostatak podmirio sam Grad Čazma. Projektom je obuhvaćena energetska obnova zgrade, odnosno termoizolacija vanjske ovojnice, stropa i poda, zamjena vanjskih prozora, unutarnjih i vanjskih vrata te zamjena postojeće rasvjete novom, energetski učinkovitom LED rasvjetom.

Škola u Vrtlinskoj osnovana je 1881. godine, ali prvi postojeći zapis datira od 5. rujna 1946. godine, tadašnjeg učitelja Matije Đerkeša. Školu polaze djeca iz Vrtlinske i susjednih sela – Pobjenika, Pavličana i Pobrđana. Ove godine Područnu školu Vrtlinska pohađa 17 učenika, u dva kombinirana razredna odjela. Obnova je završena pred početak školske godine tako da učenici pohađaju nastavu u obnovljenoj i uređenoj zgradi.

Današnjem susretu, uz v.d. ravnateljice, prisustvovale su i učiteljice PŠ Vrtlinska te predstavnice roditelja. Svi su usuglašeni u pozitivnim dojmovima nakon obnove, budući da je, iako je bila djelomično uređena prije nekoliko godina, školska zgrada bila u prilično lošem stanju.

-Sada i djelatnici i učenici imaju više nego dobre uvjete za rad i boravak u školi što me izuzetno raduje- naglasio je gradonačelnik Dinko Pirak.

Iako 139.000 eura koliko će se za ovu namjenu ukupno izdvojiti iz gradskog proračuna nije malo, Grad Čazma će i dalje ulagati u PŠ Vrtlinska. U pripremi je sprava za igru koja će se ondje dopremiti, a učenici su zaželjeli i nogometni gol pa će im i ta želja biti ispunjena. Roditelji i učitelji zajedničkim snagama planiraju gradnju sjenice u kojoj bi se mogla odvijati nastava na otvorenom:

-Vrlo je dobra suradnja učitelja i roditelja učenika koji pohađaju PŠ Vrtlinska, jako smo dobra ekipa- pohvalila je roditelje jedna od učiteljica Tatjana Ravlić, dodavši kako je boravak u školi sada daleko ugodniji.

Čazma
Događanja