Požar nezapamćenih razmjera

Buknuo požar uskladištene plastike; brojni vatrogasci na požarištu

Cijeli objekt je zatvoren, a svi djelatnici su evakuirani
Buknuo požar uskladištene plastike u pogonu osječke tvrtke “Drava International” Borna Jaksic/PIXSELL

U velikom požaru koji je buknuo noćas na deponiju uskladištene plastike osječke tvrtke “Drava International”, po prvim informacijama nema ozlijeđenih, gasi ga velik broj vatrogasaca, objekt je zatvoren, a djelatnici evakuirani, izvijestio je Stožer Civilne zaštite Osijeka.

Načelnik Stožera osječki dogradonačelnik Dragan Vulin izjavio je novinarima na mjestu događaja kako je požar, koji je planuo iza ponoći, kada se govori o osječkom području, do sada nezapamćenih razmjera. Vatrom je zahvaćena uskladištena plastika na više tisuća četvornih metara, požar još uvijek nije pod kontrolom, a jutros se proširio i do proizvodnog objekta tvrtke.

Na terenu su javne vatrogasne postrojbe Osijeka i Belog Manastira te čak 21 Dobrovoljno vatrogasno društvo, s područja Osijeka i okolice.

Vulin je zamolio sve građane Osijeka i okolice, da što manje borave na otvorenom.

-Stanje nije toliko alarmantno da ne smiju izlaziti van, ali oni koji imaju problema s dišnim sustavom, neka se čuvaju, a svi neka zatvore prozore na svojim objektima, zbog mogućeg štetnog djelovanja plinova, uslijed izgaranja plastike- dodao je.

Požar još uvijek nije pod kontrolom, ali s obzirom na sve angažirane vatrogasne snage Vulin vjeruje da će vrlo brzo biti lokaliziran.

 

 

Crna kronika
Hrvatska