Za prste polizati

Brzi recepti za svaku priliku: Kremasti umak od sardina u samo nekoliko koraka

Ovaj umak izvrsno se slaže uz ribu, ali i kao namaz na kruh
sardines-1489630_1280

Umak od sardina priprema se jednostavno, a može se poslužiti kao namaz ili kao dodatak različitim jelima.

Sastojci:

– sardine
– kuhana jaja
– ulje
– vinski ocat
– kiselo vrhnje

Priprema:

Tri tvrdo kuhana žumanjka protisnite kroz sito, dodajte tri žlice ulja i jednu veliku žlicu vinskog octa, pa dobro miješajte oko pola sata. Četiri očišćene, oprane, sitno narezane i protisnute sardine dobro pomiješajte s tri do četiri žlice kiselog vrhnja, zatim ih sjedinite sa smjesom od žumanjaka i sve zajedno dobro izmutite.

Preostala tri bjelanjka sitno nasjeckajte, dodajte u umak i zakiselite svježim sokom od limuna. Ovaj umak izvrsno se slaže uz ribu, ali i kao namaz na kruh, prenosi N1.

Gastro
Hrvatska