Brezovica zadnja linija obrane pitke vode Zagreba

Poznato je kako Grad Zagreb na području Brezovice želi izgraditi najveću kompostanu u RH , čemu se tamošnji mještani protive. Kako će se sutra održati sjednica Skupštine Grada Zagreba na kojoj bi se na dnevnom redu kao šesta točka trebao naći Plan gospodarenja otpadom, upravo zbog toga posljednjih dana aktivnosti udruge Obraz bile su malo intenzivnije, pa je tako u ponedjeljak održano okupljanje mještana pred GČ Brezovica gdje se održavala sjednica vijeća.

-Od njih smo tražili negativno očitovanje po pitanju Plana gospodarenja otpadom. Također našim predstavnicima vlasti uručili smo i peticiju da je potpišu kako bismo vidjeli tako je uz narod, a tko nije. Peticiju je potpisalo osam vijećnika od ukupno njih jedanaest, dok predsjednica to nije učinila no Vijeće je dalo negativno očitovanje po pitanju Plana, što je kontradiktorno- kaže Zdravka Kozić iz udruge Obraz.

Također, u utorak su predstavnici udruge u Gradskom poglavarstvu urudžbirali i peticiju kojom su prikupili 5 tisuća potpisa. Tu peticiju sutra će uručiti predsjedniku Gradske skupštine Andriji Mikuliću u 8 sati, dok za 7,30 udruga najavljuje prosvjed na Markovom trgu za koji slogan glasi „Recimo im jasno i glasno da moraju glasovati protiv! Zagreb će zajedno pobijediti!Moraju čuti i naš glas!“.

-Ovim prosvjedom pokazujemo kako je Brezovica i Zagreb protiv mega kompostane koja bi se trebala izgraditi na području Brezovice. Naš je stav jasan- mi smo protiv kompostane i lošeg Plana gospodarenja otpadom. Kada se radi o ovakvim projektima i lokalna samouprava mora dati svoje mišljenje. Ako se usvoji takav Plan gospodarenja otpadom mi ćemo svojim tijelima braniti Brezovicu i Zagreb. Našu borbu nastavit ćemo i dalje pravnim putem sve do Strasbourga- ispričala nam je Zdravka Kozić.

Grad Zagreb
Hrvatska
Ostalo