Uskoro i proglašenje najboljih

Bregović zadovoljan prošlogodišnjim sportskim uspjesima: Sportaši su svojim rezultatima opravdali sva ulaganja

Predsjednik Zajednice športskih udruga i saveza najavio je nadolazeće proglašenje najboljih sportaša Zagrebačke županije, koje se 1. ožujka odražava u Hotelu Princess u Jastrebarskom
Velika Gorica: Proglašeni su najbolji sportaši Zagrebačke županije u 2022. godini Zeljko Hladika/PIXSELL

Zima na izmaku označila je početak prvih ovosezonskih sportskih natjecanja, što je ujedno bio povod za razgovor s predsjednikom Zajednice športskih udruga i saveza Zagrebačke županije Vladimirom Bregovićem. Prije svega, Bregović se osvrnuo na prethodnu 2023. godinu rekavši kako su sportaši svojim rezultatima opravdali sva ulaganja.

– Rezultatski uvijek može bolje, ali smo imali europskih i svjetskih medalja. Naši sportaši kroz svoje su rezultate opravdali sve što je u njih ulagano. To ćemo obilježiti u ožujku i odabrati najbolje u svim kategorijama, rekao je Bregović i posebno izdvojio jednu sportašicu:

Bregović

– U ženskoj kategoriji Sadea Bećirović koju predlažemo za najbolju sportašicu, na europskom prvenstvu zauzela je drugo, a na svjetskom prvenstvu treće mjesto. Smatram da je to ozbiljan svjetski rezultat koji je širi nego što je to sama Zagrebačka županija. Također, u muškim kategorijama ima svjetskih i europskih odličja.

Kao jedan od ciljeva Zajednice športskih udruga i saveza, kako u prethodnoj tako i u ovoj godini, Bregović je istaknuo onaj da sportaši ostanu u Zagrebačkoj županiji.

– Naša potpora vrhunskom sportu upravo teži prema tome. Polako stvaramo učinak, da naši sportaši svoje najbolje rezultate ostvaruju gdje su počeli, profilirali se i došli do statusa vrhunskog sportaša te da nemaju potrebe, zbog materijalnih stvari, odlaziti u druge klubove, županije ili izvan Hrvatske radi svojeg kapacitiranja i postizanja uspjeha. Želimo da u tehničkom i financijskom smislu sve potrebe zadovolje upravo u Zagrebačkoj županiji.

Zajednica športskih udruga i saveza Zagrebačke županije također je nedavno izdala monografiju u povodu 25 godina rada i djelovanja.

– To zaokružuje cjelokupni naš rad, četvrt stoljeća predanog rada svih naših saveza i članica, gradskih i općinskih sportskih zajednica i udruga. To je impresivan presjek, sam podatak o petsto stranica monografije i tisuću slika govori sam za sebe.

Zaključno, Bregović je ovom prilikom najavio nadolazeće proglašenje najboljih sportaša Zagrebačke županije, koje se 1. ožujka odražava u Hotelu Princess u Jastrebarskom.

– Veliki dan sporta u Zagrebačkoj županiji. Nadam se da ćemo popuniti dvoranu kao i svake godine. Uvijek ima dilema, moramo vagati, ali nadam se da smo odabrali dobro. Svi ćemo biti ponosni na naše laureate, a vjerujem da će sve to doprinijeti i dati dodatni poticaj našim sportašima da u 2024. godini budu još uspješniji.

Intervju
Sport
Zagrebačka županija