Smatra da bi političari trebali biti odgovorniji

BRANKO BORKOVIĆ, posljednji zapovjednik obrane Vukovara: Političari bi trebali zašutjeti, ovo nije vrijeme kampanje

Hodajući u koloni sjećanja prema Ovčari, Borković je rekao i da je radostan kada vidi masu koja je prepoznala i prepoznaje Vukovar kao središnje mjesto snage hrvatskog naroda
Vukovar: Okupljanje ispred Memorijalne bolnice uoči početaka obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje mica Elvedji/PIXSELL

Posljednji zapovjednik obrane Vukovara Branko Borković poručio je da bi političari na Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje trebali zašutjeti jer ovo nije vrijeme kampanje.

-Očekujemo da ovo stvarno bude hodočašće mučenicima za domovinu, jer oni to jesu i da državni vrh poštuje postulate za koje smo se borili i da bude jedinstven i da to zajednički iskazuju na taj dan. Drugim riječima, političari neka zašute, ovo nije vrijeme kampanje- rekao je novinarima Borković, poznat kao Mladi Jastreb na obilježavanju Dana sjećanja.

Smatra da bi političari trebali biti odgovorniji.

-Ne malo, nego puno. Moraju biti odgovorniji prema onome što obnašaju. To je javna dužnost i obaveza prema narodu, a ne njihovi osobni interesi- poručio je.

Hodajući u koloni sjećanja prema Ovčari, Borković je rekao i da je radostan kada vidi masu koja je prepoznala i prepoznaje Vukovar kao središnje mjesto snage hrvatskog naroda, “i na neki način garancija da ćemo ući u obećanu zemlju i da će hrvatska mladost živjeti u onome za što smo se mi borili”.

Hrvatska
Politika