Sedam novih ugovora

Bjelovarsko-bilogorska županija dodijelila subvencije liječnicima i medicinarima

U prošloj godini dodijeljena su 42 ugovora o subvencijama ukupne vrijednosti 155.000 eura, a lani je zahvaljujući potporama u županiju stiglo čak 28 liječnika
POTPISI-UGOVORI-LIJEČNICI-9Bjelovarsko-bilogorska županija

Bjelovarsko-bilogorska županija nastavlja subvencionirati liječnike i medicinsko osoblje, a danas je potpisano sedam novih ugovora. Radi se o potporama za zadržavanje i privlačenje liječnika i medicinskog osoblja za rad u zdravstvenim ustanovama na području županije, poput sufinanciranja troškova kamata na stambene kredite, troškova podstanarstva, ali i stručnog usavršavanja i doškolovanja.

U prošloj godini dodijeljena su 42 ugovora o subvencijama ukupne vrijednosti 155.000 eura, a lani je zahvaljujući potporama u županiju stiglo čak 28 liječnika.

– Bjelovarsko-bilogorska županija bilježi pozitivan trend dolaska liječnika. Lani je stiglo 28 liječnika, a ove godine do današnjeg dana njih 11. Posebno smo zadovoljni podatkom da su liječnike dobile i ruralne sredine koje ih do sada nisu imale, kao što su Garešnički Brestovac i Đulovac, istaknuo je župan Marko Marušić.

Nastavljamo s opremanjem nove zgrade Opće bolnice Bjelovar. Prijavljujemo projekte energetskih obnova ispostava Doma zdravlja jer osim ulaganja u medicinsko osoblje smatramo da im moramo omogućiti što bolje uvjete rada i opremu, istaknuo je Marušić.

Jedna od liječnica koja koristi županijske subvencije za školovanje je Anđela Škare Rogin, rođena Zagrepčanka, koja radi na Odjelu neurologije Opće bolnice „Dr. Anđelko Višić“ Bjelovar.

– Smatram da su to hvalevrijedne mjere kojima se mnogo mladih liječnika privlači u ovo područje i tako ih se zadržava u Bjelovaru i drugim gradovima naše županije. Za nas mlade to puno znači jer svi želimo zasnovati obitelj, poručila je Škare Rogin.

Događanja
Regija