Bišćan objavio popis igrača za Europsko prvenstvo. Krešimir Krizmanić i Dario Špikić putuju u Koper

Hrvatska će igrati u skupini D, sve utakmice igrat će u Koperu, a suparnici će joj redom biti Portugal, Švicarska i Engleska
igor bišćan Matija Habljak/PIXSELL

Izbornik hrvatske mlade nogometne reprezentacije Igor Bišćan objavio je popis od 23 igrača koji će nastupiti na Europskom prvenstvu za igrače do 21 godine koje će se održati u Mađarskoj i Sloveniji.

Hrvatska će igrati u skupini D, sve utakmice igrat će u Koperu, a suparnici će joj redom biti Portugal 25. ožujka, Švicarska 28. ožujka i Engleska 31. ožujka. Plasman u četvrtfinale izborit će dvije najbolje reprezentacije iz svake skupine, a završnica EP igrat će se krajem svibnja i početkom lipnja.

– Bit će to zahtjevna grupa, pravi test da vidimo gdje smo u odnosu na najbolje i one blizu nas, komentirao je Bišćan.

U prve dvije utakmice u skupini Hrvatska neće moći računati na suspendiranog Bornu Sosu, no suradnja sa Zlatkom Dalićem iznjedrila je rješenje jer je Bišćan za EP pozvao Domagoja Bradarića. Dio igrača donosi i iskustvo s prošlog Europskog prvenstva, no ovo će biti zbog promjene formata biti ponešto drugačije, nadodao je Bišćan.

Naposljetku, sastav U-12 reprezentacije čine Adrian Šemper, Dominik Kotarski, Ivan Nevistić, Borna Sosa, Domagoj Bradarić, Marin Šverko, Joško Gvardiol, Martin Erlić, Krešimir Krizmanić, Mario Vušković, Nikola Moro, Lovro Majer, Kristijan Bistrović, Darko Nejašmić, Mihael Žaper, Bartol Franjić, Luka Sučić, Luka Ivanušec, Sandro Kulenović, Petar Musa, Dario Špikić, Dario Vizinger, Marko Divković.

Grad
Hrvatska
Izbor urednika
Sport
Velika Gorica
Zagrebačka županija