Biciklistička urtka Tour of Croatia uz posebnu regulaciju javnoga prijevoza

Posljednja etapa biciklističke utrke „Tour of Croatia 2018“, održat će se u nedjelju, 22. travnja, zbog čega će se u tramvajskom i autobusnom prometu primjenjivati izvanredna organizacija prijevoza putnika.
 
Biciklisti će u Zagreb stići iz smjera istoka Slavonskom avenijom oko 15.55 sati i nastaviti prema cilju na Trgu Svetog Marka gdje se očekuju oko 16.30 sati. Na trasi kretanja biciklista, očekuju se kratkotrajni prekidi prometa. U užem gradskom središtu, od 13 do 17 sati, tramvajske linije koje prometuju  središnjim gradskim trgom, vozit će obilazno preko Glavnog kolodvora. Turistički vlakić će zadnji polazak ostvariti u 12 sati, nakon čega će se povući u spremište.
 
Autobusne linije 106 Kaptol – Mirogoj – Krematorij, 201 Kaptol – Kvaternikov trg i 226 Kaptol – Remete – Svetice, prema potrebi će se od 15.15 sati preusmjeravati sa raskrižja Grškovićeve ulice i Ulice Medveščak desno na Ulicu Medveščak te na Mirogojsku cestu odakle će nastaviti uobičajenim trasama do krajnjih odredišta. Planirani polazak linije 105 Kaptol – Britanski trg u 16 sati, bit će skraćen do Cmroka te će stoga uobičajeni polazak sa Kaptola u 16.30 sati biti ostvaren sa Cmroka.
 
Prometne službe ZET-a pratit će situaciju na terenu i koordinirati promet kako bi se, unatoč izmjenama, osigurala što bolja prometna povezanost.