Biciklist teško ozlijeđen u nesreći u kojoj nije sudjelovao

Zbog izazivanja prometne nesreće protiv 24-godišnjeg vozača podnijeta je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu
policija-auto

Policijska uprava zagrebačka izvijestila je o prometnoj nesreći u kojoj je teško ozlijeđen biciklist.

Do nesreće je došlo jučer oko 10 sati, nakon što je 24-godišnjak upravljao Toyotom Samoborskom cestom u smjeru zapada. Dolaskom do kućnog broja 132. nije se kretao sredinom obilježene prometne trake te je prešao na južnu kolničku traku namijenjenu za kretanja vozila iz suprotnog smjera. Potom je, naletio na osobni automobil zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljala 53-godišnjakinja, koja je nakon naleta odbačena prema južnom kolniku te se nakon nekontroliranog kretanja zaustavila na nogostupu i sjevernoj kolničkoj traci.

Također, osobni automobil kojim je upravljao 24-godišnjak, nakon nekontroliranog kretanja u smjeru jugozapada, je naletio na reklamni pano i prometno ogledao koje je odbačeno na parkirani osobni automobil 80-godišnjakinje. Nadalje, dok se i dalje nekontrolirano kretao, prednjim lijevim dijelom vozila naletio je na bicikl kojim je upravljao 55-godišnjak te je nakon toga naletio i na parkirani osobni automobil 80-godišnjakinje.

U prometnoj nesreći teške tjelesne ozlijede zadobio je 55-godišnji biciklist, a liječnička pomoć mu je pružena u Kliničkoj bolnici Sveti Duh.

Crna kronika
Grad Zagreb
Hrvatska