Bežični internet od sutra dostupan u 60 tramvaja i 58 autobusa

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, i voditeljica ZET-a Ljuba Žgela predstavili su danas nova vozila ZET-a i projekt besplatnog interneta u vozilima javnog gradskog prijevoza. Naime, ZET kao javni prijevoznik aktivno sudjeluje u turističkoj ponudi grada Zagreba i to vožnjama turističkim cabrio autobusima, ali i izvanrednim vožnjama za skupine, kao što su vrtići, škole, udruge, klubovi. Kako bi se takve usluge mogle obavljati još kvalitetnije, ZET je vozni park obnovio s dva nova turistička autobusa od kojih je jedan mini autobus.

-Obzirom da smo zadnjih godina pobrali sve turističke lovorike koje smo mogli, od toga da smo tri puta proglašeni za najbolju božićnu destinaciju pa sve do ovogodišnje nagrade HTZ-a za najbolju turističku destinaciju red je da uložimo nešto novo u turističku ponudu- rekao je gradonačelnik Bandić.

Novost u turističkoj ponudi je i 12 novih atraktivnih elektro vozila za prijevoz putnika, s pet sjedećih mjesta. Zahvaljujući električnom pogonu, riječ je o krajnje tihom i potpuno ekološki prihvatljivom obliku prijevoza. Nova vozila prvenstveno će poslužiti za prijevoz turista središtem grada, a uz već spomenutu turističku ponudu cabrio autobusima i turističkim vlakićem, navedena vozila će gostima grada pružiti jedinstven doživljaj obilaska gradskih znamenitosti.

-Rute će biti utvrđene oko Zrinjevca i Gornjeg rada, a polazit će svakih 15 minuta- napomenula je direktorica Žgela.

Također s ciljem pružanja čim kvalitetnije usluge korisnicima, nastavljen je projekt opremanja ZET-ovih vozila uređajima za bežični pristup internetskoj mreži. Od sutra, će tako bežični internet biti dostupan u 60 tramvaja i 58 autobusa, a s obzirom da je plan navedenu uslugu uvesti u 142 niskopodna tramvaja i 213 autobusa, implementacija sustava za bežični internet u ostala vozila se nastavlja i njen završetak se očekuje u prvoj polovici 2019. godine.