Sretan kraj priče

Beba iz Zaprešića ima novu obitelj i ime

Beba pronađena u kanti za smeće u Zaprešiću je udomljena
Zaprešić: Kanta za smeće u kojoj je pronađeno novorođenče Zeljko Lukunic/PIXSELL

Beba iz Zaprešića ima novu obitelj. U utorak je došlo vrijeme za oproštaj s bolničkim osobljem Svetog Duha kojem se odmah uvukao pod kožu, piše Dnevnik.hr.

-Dijete je rođeno 13. 5. i provelo je nešto malo manje od mjesec dana u zdravstvenoj ustanovi. Dijete je zdravo, otpušteno je i sada je u udomiteljskoj obitelji. Bilo je teško cjelokupnom medicinskom osoblju oprostiti se od djeteta bilo je dosta emotivno- rekao je Krešimir Hojsak voditelj područnog ureda HZSR Zaprešić.

Procjena službi bila je da je udomiteljska obitelj bolje rješenje od smještaja u domu. U papirima se vodi kao dijete nepoznatog porijekla. Prije smještaja riješeni su mu svi dokumenti. Bebu su u bolnici nazvali Ivan po dežurnom liječniku Ivanu Zovku koji mu je spasio život. No po izlasku je dobio novo ime i prezime.

-Moja prva ideja je da bude Srećko jer zaista je imao sretan splet okolnosti- rekao je Ivan Zovko dežurni liječnik KB Sveti duh.

-Mi ćemo nastaviti pratiti udomiteljsku obitelj te ćemo joj pružiti svu potrebnu pomoć i podršku u daljnjoj skrbi o djetetu. Dijete može biti posvojeno nakon tri mjeseca od rođenja i onda ćemo pokrenuti postupak posvojenja nakon tri mjeseca- rekao je Hojsak.

Malenog su pronašla dvojica učenika dok su se vraćala s treninga. Nakon što je beba pronađena u kanti policija je pokrenula opsežnu istragu koja je i dalje u tijeku. Slučaj su okvalificirali kao pokuša teškog ubojstva. Beba je čudom preživjela.

-Ovakav slučaj ne pamtimo da je dijete ovako ostavljeno, sigurno unazad 20 godina. Osjećaj je bio dobar, bili smo zadovoljni i sretni što je dijete na vrijeme nađeno. Što je preživjelo i što je zdravo- kazao je Hojsak.

Aktualno
Grad Zagreb
Zaprešić