BANOŽIĆ BRANI ALADROVIĆA: Uvjeren sam da je uvijek radio dobro i s dobrom namjerom

Bilo kakva prezentacija za njega neće ništa učiniti da drukčije počne gledati prema tom čovjeku s kojim je do jučer sjedio i radio

Davorin Višnjić/PIXSELL

Ministar obrane Mario Banožić izjavio je da je uvjeren i siguran da je ministar Josip Aladrović uvijek radio dobro te da uvijek radi s dobrom namjerom, odgovarajući na pitanje o DORH-ovu zahtjevu za skidanjem imuniteta tog ministra.

– Aladrović moj kolega i član vlade, za kojeg sam uvjeren i siguran da je uvijek radio dobro i radi uvijek s dobrom namjerom, rekao je Banožić nakon sjednice vlade.

Rekao je da bilo kakva drugačija prezentacija za njega neće ništa učiniti da drugačije počne gledati prema tom čovjeku s kojim je do jučer sjedio i radio.

– U konačnici siguran sam da će naći pravno rješenje kako da se sve to što mu se stavlja na teret, bar ovo što sam pročitao u medijima, odmakne od sebe i od svoga imena, rekao je Banožić.

Na pitanje zašto se onda ministru Aladroviću ne skine imunitet kako bi svoju nevinost dokazao na sudu, Banožić nije htio odgovoriti, odnosno kazao je da nema “pravni odgovor” na to pitanje.

– Govorim isključivo o Josipu Aladroviću kao osobi koju sam upoznao jako dobro i držim da je kvalitetna, dodaje Banožić.

Na pitanje je li za Vladu opterećenje ako je jedan ministar uhićen pa pušten, potpredsjednik Boris Milošević osumnjičenik te se traži istraga oko Aladrovića, Banožić kaže da zbog brojnih drugih tema, prvenstveno vezano uz Ukrajinu, o tome ne razmišlja.