Baltazaru 2,9 milijuna kuna za provedbu projekta „Praksom do veće zapošljivosti – obrazovanje temeljeno na iskustvu“

Zaprešićkom Veleučilištu Baltazar odobrena su bespovratna sredstva u iznosu od 2,9 milijuna kuna za provedbu projekta „Praksom do veće zapošljivosti – obrazovanje temeljeno na iskustvu“, kojeg je partner i Grad Zaprešić. Riječ je o samo jednom u nizu projekata kojim Veleučilište nastoji svojim studentima pružiti priliku da uz teorijsko znanje steknu i ono praktično koje će u budućnosti moći primijeniti te ih tako u potpunosti pripremiti za tržište rada.

Naime, Veleučilište Baltazar prijavilo je projekt na Poziv „Razvoj, unapređenje i provedba stručne prakse u visokom obrazovanju“, raspisan u svrhu povećanja zapošljivosti studenata omogućavanjem stjecanja praktičnih vještina za rad te jačanja kompetencija osoblja visokih učilišta za razvoj modela učenja uz rad. Ugovor o dodjeli sredstava u maksimalnom iznosu prihvatljivih troškova potpisan je s Ministarstvom znanosti i obrazovanja te Agencijom za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, a projekt će se financirati iz Europskog socijalnog fonda, kroz Operativni program „Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.“.

Provedbom projekta u trajanju od 30 mjeseci, unaprijedit će se obavezni predmeti stručne prakse na dva stručna preddiplomska studija (Poslovanje i upravljanje i Informacijske tehnologije) i četiri specijalistička diplomska studija (Projektni menadžment, Financijski menadžment, Komunikacijski menadžment i Menadžment javnog sektora), s novim silabusima i ishodima učenja, uvesti terenska nastava te izraditi 10 diplomskih radova u suradnji s institucijama i privatnim sektorom. Time će studenti za vrijeme studija steći osnovne kvalifikacije za obavljanje jednostavnih poslovnih procesa, što će im pomoći kod budućeg zapošljavanja.

Osim toga, projektnim aktivnostima će se unaprijediti nastavničke kompetencije 28 nastavnika i nenastavnog osoblja u mentoriranju te kompetencije 15 poslodavaca u praćenju i vrednovanju studenata. Predviđenim sredstvima unaprijedit će se Karijerni centar Veleučilišta Baltazar koji će provoditi organizaciju stručne prakse, povezivati studente i poslodavce te osigurati podršku studentima tijekom studiranja.