U samo tri dana

Aplikaciju Moj ZET preuzelo 10 tisuća ljudi

Građani kojima je zbog preuzimanje aplikacije deaktivirana pretplatna kartica dobit će povrat novca
Zagreb: Predstavljanje mobilne aplikacije “Moj ZET” Josip Regović/PIXSELL

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević rekao je da je u prva tri dana 10 tisuća građana preuzelo Moj ZET aplikaciju, a građani kojima je zbog preuzimanje iste aplikacije deaktivirana pretplatna kartica dobit će povrat novca.

– Oko 10 tisuća građana je od ponedjeljka skinulo mobilnu aplikaciju, većina njih nema nikakvih problema. Imamo neznatni broj reklamacija s poteškoćama pri korištenju aplikacije, kada se radi o proceduri prelaska s pretplatne kartice na aplikaciju, kazao je gradonačelnik u izjavi medijima nakon polaganja kamena temeljca za novu osnovnu školu na Jakuševcu.

Preostala sredstva na pretplatnoj kartici koje je koristio dio građana prestala su vrijediti ako su preuzeli mobilnu aplikaciju za kupnju karata za gradski javni prijevoz.

– To se rješava u najkraćem mogućem roku, ali potrebno je doći fizički do poslovnice. Građani će dobiti povrat novca, napomenuo je Tomašević.

Osim korisnika, žalili su se zaposlenici ZET-a koji su jučer prosvjedovali ispred sjedišta poduzeća tražeći veće plaće i bolje radne uvjete. Dogradonačelnica Danijela Dolenec ponovila je da je nova uprava završila posao nabave 65 novih autobusa te potpisala ugovore za 20 novih tramvaja.

– ZET je dugi niz godina bio podinvestiran, nije se dovoljno ulagalo na obnavljanje voznog parka i u sustave održavanja. Dio onoga što je jučer izneseno su poznati problemi, mi smo uprava koje će te probleme riješiti, izjavila je Dolenec.

 

Grad Zagreb
Ostalo