AP Blažević MNK Sasina četvrtoplasirana u Europi

Arko Ključarovci iz Slovenije novi su osvajači malonogometne Socca Lige prvaka koja se proteklog tjedna igrala u Mariboru. Nakon neodlučenog rezultata 2:2 u velikom finalu, momčad iz Slovenije je nakon tzv. socca raspucavanja uspjela svladati prošlogodišnje prvake, poljski Dynamik Torun te je tako na domaćem terenu ostvarila nevjerojatan uspjeh.

Hrvatsku su na tom natjecanju predstavljale dvije momčadi, prvaci Hrvatske Autoprijevoznik Blažević MNK Sasina te viceprvaci Auto servis Crnaić Vinkovci. I jedna i druga momčad briljirale su u grupnoj fazi, ali za oba sastava na kraju su bili kobni slovenski osvajači. Upravo su Arko Ključarovci zaustavili Vinkovčane u osmini finala rezultatom 5:1, a MNK Sasinu u polufinalu rezultatom 4:2.

Igrači Sasine poraženi su i u utakmici za treće mjesto od bugarskog MFC Sofia Bulgari sa 7:4 te su tako završili na četvrtom mjestu čime su izjednačili uspjeh Ville Vrsar, koja je također završila kao četvrtoplasirana na lanjskoj Ligi prvaka u Poreču.

-Zadovoljni smo natjecanjem i organizacijom turnira. Cilj nam je bio ulazak među osam najboljih momčadi s obzirom na to da smo znali da imamo kvalitetne igrače i pojedince. Na kraju smo otišli korak dalje. Došli smo do polufinala. Neki igrači su u zadnji tren morali otkazati zbog poslovnih obveza pa nas na nekim utakmicama nije baš bilo dovoljno. To nas je na kraju koštalo da odemo do kraja. Jako nam je žao što nismo stigli do finala, ali bit će bolje drugom prilikom- pojasnio je Dražen Vuković, kapetan AP Blažević MNK Sasina.

Za kraj spomenimo kako je i Hrvatska imala predstavnike u finalnoj utakmici. Ulogu glavnog suca obnašao je mladi Križevčanin Antonio Sirovec, dok je četvrti sudac bio Ivan Bukovčan.