Antonia Ružić i Franko Grgić proglašeni najvećim nadama hrvatskog sporta

U Muzejsko-memorijalnom centru Dražen Petrović održana je ovogodišnja dodjela istoimene nagrade, namijenjene darovitim mladim sportašima i ekipama za postignute izvanredne rezultate i sportski razvoj. Nagrada Dražen Petrović ustanovljena je odlukom Vijeća Hrvatskog olimpijskog odbora 2006. godine, dok se prva dodjela održala godinu nakon povodom proslave dana osnivanja spomenutog Odbora. Riječ je o pisanoj povelji sa stiliziranim likom Dražena Petrovića, koja se uručuje uz prikladni novčani iznos i poklon, dok samu odluku o izboru dobitnika donose predstavnici Vijeća HOO, Hrvatskog zbora sportskih novinara te Hrvatskog kluba olimpijaca.

Laureati ovogodišnjeg izbora su judistica Ana Viktorija Puljiz kao najuspješnija sportašica mlađih dobnih kategorija, dok je najuspješnijom ženskom ekipom proglašena Hrvatska juniorska reprezentacija rukometa u pijesku. Titula najuspješnijeg mladog sportaša pripala je plivaču Franku Grgiću te Hrvatskoj kadetskoj rukometnoj reprezentaciji u kategoriji muških ekipa.

Za najuspješniji sportski par, štafetu ili posadu izabrani su veslači Ivan Vuković i Karlo Borković, a poznate su i najveće nade hrvatskog sporta. Među sportašicama to laskavo priznanje pripalo je tenisačici Antoniji Ružić, a među sportašima Franku Grgiću.